Kermisweekend in Bissegem

copyright foto Els Deleu

Van vrijdag 23 tot en met maandag 26 september is er kermisweekend in Bissegem.

De kermis wordt geopend op vrijdag om 18 uur.

Op vrijdag om 19.30 uur vertrekt er een lampionnentocht doorheen Bissegem. “We kozen dit jaar voor een ander parcours”, luidt het bij de organisatoren. De start is in het centrum van Bissegem. Inschrijven hoeft niet.

Jamina brengt om 20.30 uur poprock covers in het centrum van Bissegem.

Het is een traditie dat er een eucharistieviering voorzien wordt voor Bissegem Kermis. Deze viering vindt plaats op zaterdag 24 september om 17 uur in de Sint-Audomaruskerk in Bissegem. De viering wordt opgeluisterd door Luc Desmet uit Kuurne. Nadien worden de aanwezigen uitgenodigd voor een receptie achteraan de kerk

Op zaterdag om 20.30 uur staat een optreden van coverband Travelbees gepland.

Antiek- en Rommelmarkt

Zondag vindt dan de grote antiek- en rommelmarkt plaats in de Driekerkenwijk in Bissegem. Vanaf 5 uur ’s morgens wordt de baan afgezet en komen de verkopers aan. De banen gaan weer open om 18 uur ’s avonds. Inschrijven vooraf is niet nodig. Er wordt gevraagd aan mensen uit de Driekerkenwijk om hun wagen buiten de wijk te plaatsen als ze die zondag nodig hebben, aangezien er momenteel geen autoverbinding mogelijk is over de Leie richting Marke. Bezoekers kunnen de rommelmarkt ook enkel bereiken van uit de Meensesteenweg. Van uit Marke moeten de wagens geparkeerd worden in de Overzetweg en kan Bissegem enkel via de voetgangers- en fietsersbrug over de Leie bereikt worden.

Na de rommelmarkt is er om 18 uur is een feestworp op Bissegemplaats

Crescendo

Op zondag om 15 uur brengt Crescendo haar kermisconcert ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de concertharmonie. Zowel het instaporkest de Crescendoentjes, het jeugdorkest Jong Crescendo en het harmonieorkest Crescendo spelen op het concert dat plaats vindt op de binnenkoer van het Oud Gemeentehuis in Bissegem.

Mosselsouper van KRC Bissegem

Op zondag 25 en maandag 26 september is er telkens vanaf 18 uur mosselsouper van KRC Bissegem in ’t Koningshof. Wie niet van mosselen houdt kan ook kiezen voor biefstuk met frieten.

Parochianenschieting

Om 18.30 uur is er een schieting voor alle parochianen in de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan op de Rietput in Bissegem. Iedereen die eens wil schieten, kan langs komen in de club en kan deelnemen.