Kasteelconcert voor het goede doel

De werkgroep van Team Bidon voor het kasteelconcert in Vichte met vlnr.: Griet Lafosse uit Vichte, Paul en Sarah Decoster uit Avelgem, Matthias Demeestere uit Kerkhove en Patrick Holderbeke uit Vichte (foto Patrick Holderbeke)

Team Bidon uit Avelgem, Anzegem en Kortrijk pakt op zaterdag 24 september uit met een ‘kasteelconcert’ in de exclusieve en feeërieke setting van de kasteeltuin van het Kasteel Verhaeghe.

Carl Deseyn uit Tiegem (synthesizer), Esther Coorevits uit Anzegem (altviool) en Kaat Vanhaverbeke uit Kluisbergen (accordeon) brengen er instrumentale sfeermuziek.

Team Bidon

Team Bidon is een fietsgroep van 15 leden, opgericht door de drie Avelgemse zussen Nele, Sarah en Katrijn Decoster die in 2017 hun mama Katrien verloren aan nierkanker en die zich samen met hun papa Paul blijvend wilden inzetten voor de strijd tegen kanker. Het fietsteam groeide aan met enkele vrienden en collega’s. Ze rijden samen de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Om een team te laten deelnemen moeten ze 5.500 euro inzamelen voor Kom op tegen Kanker. “We willen met twee teams deelnemen volgend jaar, dus moeten we 11.000 euro inzamelen”, luidt het.

Griet Lafosse uit Vichte woont dicht bij het kasteel Verhaeghe in Vichte en vatte samen met haar man Patrick Holderbeke het idee op om in de kasteeltuin een concert ten voordele van Team Bidon te organiseren. “We richtten binnen Team Bidon een ‘kasteelwerkgroep’ op voor de organisatie van dat concert. Alles was klaar voor het concert in april 2020, maar door corona moest alles afgeblazen worden”, aldus Patrick, die geen fietsend lid maar logistiek medewerker is van het team.

Concert

We voorzien voor het concert 200 zitplaatsen, in de voortuin van het kasteel waar een grote witte open tent komt. De bar zal ingericht worden in een bijgebouw van het kasteel.”

“We zijn kasteelheer Benoit Verhaeghe en zijn vrouw Catherine uiterst dankbaar dat we die plaats als unieke locatie mogen gebruiken. Ook de plaatselijke slager en bakker die ons steunen, brouwerij Verhaeghe die ons steunt in de aankoop van de dranken en de andere sponsors die zorgden dat we de kosten konden betalen bedanken we. Zo kan alles wat binnenkomt naar het goede doel gaan. We kregen ook logistieke steun van de Perskring Kortrijk.”

Team Bidon organiseert verschillende activiteiten. Naast het kasteelconcert wordt er met ‘Croqu’op tegen kanker’ op 11 februari 2023 een croque monsieur-avond georganiseerd in Spikerelle in Avelgem en staat het fietsevent de ‘Social Ride’ op 19 maart volgend jaar ook al op het programma. Verleden jaar werd onder meer een gin-verkoop georganiseerd. Deze wordt misschien opnieuw gelanceerd.

Praktisch

Het kasteel Verhaeghe is gelegen aan Vichteplaats 48 in Vichte.

De inkomprijs voor het unieke kasteelconcert van 24 september om 19.30 uur bedraagt 15 euro per persoon. Daarin is een gratis drankbon inbegrepen. Kinderen onder de 12 jaar komen gratis mee.

Kaarten reserveren kan door over te schrijven op BE32 0689 3557 2202 met vermelding van ‘kasteelconcert, naam en aantal personen’. Er zijn ook de avond zelf tickets verkrijgbaar.

Tijdens de pauze en na het concert is de bar open en zijn er broodjes met worsten te verkrijgen.

https://www.facebook.com/TeamBidon

error: De inhoud is beschermd!