Search

Kandidaten nemen dit jaar deel in teams

copyright foto Els Deleu

Dit jaar wordt tijdens de Ezelsfeesten in Kuurne de ‘Koning Ezel 2023-2025’ verkozen.
De Ezelsfeesten vinden dit jaar plaats van 29 september tot en met 2 oktober 2023.

Tijdens de onpare jaren wordt met de Ezelsfeesten in Kuurne een nieuwe Koning Ezel verkozen voor 2 jaar. Sire David II die verkozen werd op Ezelszaterdag in 2019 kon 4 jaar aanblijven door de coronatoestanden. “Er mocht immers tijdens de eerste jaren van zijn ambtstermijn amper iets georganiseerd worden en hij had in 2 jaar nog niet alles kunnen meemaken”, luidt het bij de Ezelsorde.

Voorwaarden

Door de traditie van de verkiezing van een vrouwelijk Tineke van Heule in Heule, werd in Kuurne gekozen voor een mannelijke Koning Ezel. De eerste Ezelsfeesten vonden in Kuurne plaats in 1960 en de eerste Koning Ezel werd in 1975 verkozen. De nieuwe Koning Ezel wordt de 22ste. “We hoorden na een verkiezing nog nooit iemand die er spijt van had om deelgenomen te hebben.”

“Koning Ezel is een ambassadeur van de gemeente en onderscheidt zich door zijn humor, enthousiasme en natuurlijk zijn liefde voor ezels.”

De kandidaten moeten in Kuurne wonen en minstens 18 jaar zijn. “Ze zijn best ook spreekvaardig en nemen geen blad voor de mond.”

Potentiële nieuwsgierige kandidaten zijn op vrijdag 5 mei om 19 uur welkom op een informatieavond met een drankje in het Jeugdhuis ’t Molentje aan de Leiestraat 1 in Kuurne.

Nieuw

Wat nieuw is dit jaar is dat de kandidaten worden uitgedaagd om in teams deel te nemen. Elke kandidaat Koning Ezel stelt een team van maximaal 3 extra personen samen om samen de proeven te doorstaan. Dames zijn in het team ook welkom.

Affiche

Voor het affichebeeld voor de zoektocht naar een nieuwe Koning Ezel werd in het kader van 900 jaar Kuurne voor een middeleeuws beeld van een koning gekozen. Joost Desmet ontwierp de affiche.

Alle info over de Verkiezing Koning Ezel 2023-2025 vind je via:

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.