Search

Julienne wint Junior Journalist

copyright foto Els Deleu

Na Toast Literair waar oud-Markenaar Paul Catteeuw kwam spreken over verhalen, sagen en legenden, werden bij het Davidsfonds Marke de prijzen van de Junior Journalist-wedstrijd uitgereikt.

“De opdracht bij Junior Journalist was anders dan andere jaren”, vertelt men bij het Davidsfonds. “Het is de eerste keer dat er een artikel moest geschreven worden.”

De kinderen konden hun fantasie de vrije loop laten gaan over lokale helden.

Julienne Vanhautteghem (11) uit Marke won de wedstrijd. Joppe Pattijn werd tweede en Juliette Coucke derde.

Juliennes verhaal

Julienne schreef een artikel over een jongen die een danswedstrijd gewonnen had. “Zijn troffee was gestolen door Winnie Wortel”, vertelt Julienne. “Deze verkocht die troffee om centjes te verdienen. Uiteindelijk werd de troffee teruggevonden en overhandigd tijdens een groot feest.” Julienne legt uit dat de politiemensen de helden waren, want zij grepen in.

Haar inspiratie moest Julienne niet ver zoeken. “Ik dans graag en dans bij Kreadance in Wevelgem. Net voor ik het artikel moest schrijven had één van de jongens van onze dansschool een tweede plaats op het WK gehaald. Daar haalde ik de inspiratie voor mijn verhaal. Dat van dat stelen kwam plots in me op.”

Schrijven

In de Vrije Centrumschool in Marke waar Julienne in het zesde leerjaar zit, werd er voor een groot stuk aan het verhaal geschreven in de klas. “We moesten dan thuis verderwerken”.

In het zesde leerjaar van Juliennes school schreef iedereen een verhaal. “We moesten wel inschrijven om deel te nemen. We waren dus niet verplicht. Ik wou wel meedoen aan de wedstrijd en zou wel zien waar ik uitkwam. Ik had er wel een goed gevoel bij en het is dus ook goed meegevallen!”

Julienne schrijft eigenlijk niet veel, maar ze vindt het wel leuk om te doen. Of ze daar later iets zal mee doen, dat weet ze nog niet. Ook haar school- en studiekeuze voor volgend jaar is nog niet gemaakt. “Mijn twee zussen zitten in het vijfde en het eerste leerjaar, dus niemand van ons zit al in een middelbare school.”

Na haar huiswerk is Julienne soms bezig met schilderen. “Ik doe dat wel graag”, zegt ze.

Julienne speelt ook tennis en is lid van de Scouts Gulden Vlies in Kortrijk.

Met haar overwinning bij Junior Journalist kreeg Julienne een boek over hoe je een boek moet schrijven en ze kreeg ook een boekenbon.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.