Search

“Jong en oud zijn hier welkom!”

Bianca en Peter (copyright foto Els Deleu)

Peter Hostyn (50) en Bianca Amelynck (51) zijn sinds 1 april de nieuwe gezichten van horecazaak Byblocks in de Kattestraat in Kuurne.

Bianca komt uit Machelen en Peter woonde heel zijn leven in Lauwe. Het koppel woonde samen in Lauwe en verhuisde nu naar Kuurne.

Peter en Bianca hebben vijf kinderen. Peter is zelfstandige in timmer- en schrijnwerken en Bianca maakte gordijnen en deed retouchen, maar door enkel dat werk te doen was ze altijd alleen. Ze is heel sociaal en runt nu café Byblocks met 40 plaatsen binnen en een overdekte veranda en een terras buiten, waar nog meer plaatsen zijn. Bianca wordt in het weekend bijgestaan door Peter.

“We willen van Byblocks graag een groot volkscafé maken. Jong en oud zijn hier welkom”, luidt het.

Dat de zaak dicht bij KUBOX gelegen is vinden Peter en Bianca interessant. “We willen ook clubs en verenigingen aantrekken. We bieden ook af en toe activiteiten aan.” Via de Facebookpagina https://www.facebook.com/Cafebyblocks worden de activiteiten bekend gemaakt. Zo was er onder meer al een groot scherm bij een voetbalwedstrijd en werd de congé ingezet met een optreden.

In het café veranderde het koppel niet veel. Naast de gewone dranken, Stella en Jupiler van het vat en gekende streekbieren zal er nu en dan een speciaal biertje aangeboden worden. Peter en Bianca bieden als hapjes bitterballen, een party mix en een croque aan.

De sluitingsdag blijft op dinsdag. Er is een parking naast het café en ruime parkeergelegenheid aan KUBOX.

Byblocks, Kattestraat 190/2, Kuurne

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.