Search

Johan trad in zijn vaders voetsporen

Johan Verhaeghe

Na 39 jaren dienst bij de Gemeente Kuurne nam Johan Verhaeghe op donderdagmiddag 11 januari afscheid bij de dienst Feestelijkheden en Mobiliteit. Hij gaat op 1 maart – na zijn verlof – met pensioen.

Johan wordt eind februari 61 jaar. Hij is geboren en getogen in Kuurne. “Ik werd zelfs nog geboren in het ‘moederhuis’ van Kuurne”, vertelt Johan die nog altijd in Kuurne woont en getrouwd is met Kathleen Vercruysse. Het koppel heeft een zoon.

Gemeente Kuurne

“Ik ben hier binnengekomen in oktober 1984”, zegt Johan. “Ik werkte de eerste 16 jaar bij de afdeling Gebouwen en dan werkte ik de rest van de tijd bij de diensten Feestelijkheden en Mobiliteit.”

Bij de dienst Gebouwen deden we toen vooral herstellingen van gebouwen en ging ik veel de baan op om te schilderen. Toen ze iemand nodig hadden in de dienst Feestelijkheden, ben ik daar begonnen. Ondertussen ging ik al mee met mijn vader en boden we hulp bij het zetten van signalisaties voor de dienst Mobiliteit. Toen mijn vader Jacques met pensioen ging, nam ik zijn werk op de dienst Mobiliteit over. Naast het plaatsen van vaste en tijdelijke borden kwam daar ook het vernieuwen en herstellen van borden en materiaal bij.”

Bij de dienst Feestelijkheden deed Johan de laatste jaren vooral veel podiumbouw, zowel voor cultuuractiviteiten in Kubox als voor podia bij organisaties. Ook het ander logistiek materiaal dat aangevraagd werd, leverde Johan.

“Nu is het een beetje komkommertijd en kijken we wat er nodig is voor organisaties in de zomer. We onderhouden in de winter ook het materiaal en kijken alles na. Wat is nog reglementair en wat moet vervangen worden? We geven ook door wat besteld moet worden.”

Johan maakte ook computerbestanden over wat er allemaal nodig is voor de grote activiteiten zoals onder meer de kermis, de Sint-Pietersfeesten en de koersen. Vroeger waren er wel meer wielerwedstrijden voor de jeugd. We hebben er nu nog drie, het zijn er nog tien geweest!”

Vrije tijd

Johan is in verschillende organisaties betrokken. Bij KWB Kuurne is hij wijkmeester en bestuurslid. “Ik zit ook in de parochie Sint-Michiel waar indien nodig hulp geboden wordt.”

“Ik hoor wel links en rechts al waar er nog hulp nodig zal zijn. Ik zal zeker niet in een zwart gat vallen. Ik ben graag tussen de mensen en help graag waar nodig, maar ik zal eerst overal eens goed over nadenken.”

Johan doet ook nog het onderhoud van zijn woning, doet boodschappen en kookt. “Dat is eigenlijk al een liefhebberij geworden doordat ik meer verlofdagen had dan mijn vrouw. Zij moet trouwens nog zes jaar werken.”

Johan nam eigenlijk ook vooral zijn meeste verlof in de winter op. “Ik nam niet graag verlof als er grote activiteiten zaten aan te komen en zorgde dat ik zoveel mogelijk op mijn werk was als er iets te doen was.”

Veel activiteiten die Johan interesseerden deed hij niet omwille van zijn job. “Ik ging bv niet naar de Ronde van Frankrijk toen er dichtbij een passage was, want ik vond het mijn verantwoordelijkheid om op mijn werk te zijn.”

Johan zal nu weer meer fietsen en knooppuntroutes volgen. Hij was 20 jaar in een fietsclub. “Ik deed graag wielertoerisme, maar ik had zoveel zin niet meer om dit in de weekends te doen. Nu zal ik meer tijd hebben. Een eerste project dat op de planning staat is samen met mijn twee broers op de tweede dag van de 1.000 km tegen kanker de rit van Mechelen naar Aalst fietsen. “Ik heb daar nog nooit aan deelgenomen en was er niet klaar voor. Ik wachtte liever tot ik met pensioen zou zijn. Ik heb beloofd dit te doen en start dit jaar. Nu kan ik me er op voorbereiden.”

Dat doet Johan met de ploeg ‘De Portemannekes’. “We verkopen hier bierpakketten voor.” Wie er één wenst aan te kopen kan dat via https://www.komoptegenkanker.be/de-1000km/acties/77cf3ef3-d5a1-45b2-8368-0d529b553172

Verder denkt Johan dat zijn schoonmama die in een assistentiewoning woont wat meer hulp zal kunnen gebruiken.

“We gaan zeker en vast ook naar feestelijkheden in Kuurne. Als we kunnen, zijn we er graag bij”, besluit Johan.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.