Joggen voor het kinderkankerfonds

copyright foto Els Deleu

Op vrijdag 29 september vindt de 40ste editie van de Ezelsjogging plaats in het centrum van Kuurne. Na de opening van de kermis gisterenavond worden met de halve marathon, de aflossing en de jogging de Ezelsfeesten helemaal ingezet.

De Ezelsjogging en de halve marathon worden georganiseerd door de Joggingclub Kuurne. “Wij zijn een organiserend comité bestaande uit atletiekliefhebbers”.

“In 1982 zijn we met z’n drieën gestart om halve marathon te organiseren”, vertelt Johan Bossuyt die zelf uit de atletiekwereld kwam. “We bekeken wat de lopers aantrok.”

Het jaar erop – in 1983 – vond de eerste halve marathon dan plaats. “We zijn dus aan onze 40ste editie van de halve marathon.”

Halve marathon

Er wordt voor de halve marathon een aanvangsronde van 7,320 km gelopen, en dan zijn er nog vier toeren van 4,626 kg. “Er kan al voor de negende keer ook in estafette gelopen worden, de eerste loopt met de aanvangsronde de meeste kilometers.”

“We zorgen voor een aantrekkelijk, veilig en geijkt parcours, douchen is mogelijk, er kon vlot ingeschreven worden en dat is ook nog op het moment zelf mogelijk. We doen ook een goede tijdopmeting, er zijn voor de marathon borstnummers met een chip in. Het is een officiële wedstrijd van de Vlaamse Atletiekliga. Mocht er een record gelopen worden, dan kan dit enkel op een gehomologeerde afstand.”

De halve marathon ‘Rapper dan een ezel’ start om 19.30 uur aan de Brandweer in Kuurne.

“Het betreft een mooi parcours van een kleine 5 km, wat het ook attractief maakt voor de toeschouwers. Je ziet de lopers al na 2,5 km passeren. Ook voor de lopers is het fijn dat je veel keer bij het publiek voorbijkomt.”

Start-to-run

Met de Joggingclub deden we al 10 weken een start-to-run op de renbaan. Als die weken afgelopen zijn, kunnen de deelnemers al aan de jogging deelnemen.

“25 jaar geleden was het een periode waar het joggen in een opmars zat. We startten toen met de Ezelsjogging. Na onze eerste jogging organiseerden we een jaar lang elke woensdag training op de renbaan.”

Er is keuze tussen 2, 4 en 6 km. De jogging start om 18.15 uur en de inschrijvingen vinden plaats in de feesttent op Parking Damier in Kuurne.

Voor elke deelnemer aan de ezelsjogging gaat er 1 euro van de 5 euro inschrijvingsgeld naar het Kinderkankerfonds.

De start van de jogging vindt plaats op het Marktplein. Wie zijn borstnummer na de jogging inlevert in de tent krijgt een appel en een T-shirt.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen