Search

Je lengte aan Ezelsbier winnen voor de 40ste editie

Het loopkoerscomité - copyright foto Els Deleu

Tijdens de Sint-Pietersfeesten van eind juni op Sint-Pieter in Kuurne pakt het Loopkoerscomité al voor de 40ste keer uit met Dwars door Sint-Pieter. Er is op zondag ook een kleuterloopkoers en hindernissenloop. Alles vindt plaats rond de feesttent aan de Sint-Pieterskerk aan de Brugsesteenweg in Kuurne.

“Dwars door Sint-Pieter bestaat dit jaar 40 jaar. Het lopen was ervoor al een tijdje bezig van in 1978 met de volksloopkoersen op Sint-Pieter.”

“Vroeger was Dwars door Sint-Pieter een prestatieloop maar sinds 2021 maken we het wat meer familiair met een ‘Walk & Run Ezel-Happening. Nu kan er met het gezin gewandeld en gelopen worden. Het is meer recreatief”, aldus Tom Sabbe, kersvers voorzitter van het loopkoerscomité, die de fakkel overnam van Geert Lietaert. “Ons loopkoerscomité wordt verjongd en is ook uitgebreid met twee nieuwe bestuursleden.” Onlangs stelde het comité de nieuwe T-shirts voor.

‘Ezelsbier bij elkaar lopen’

Er werd voor de Walk & Run van zaterdag 29 juni een ronde van anderhalve kilometer uitgestippeld, en per ronde die je loopt of wandelt krijg je een Ezelsbier, met een maximum van 6 flesjes. Voor de kinderen wordt dat Ezelsbier vervangen door een vruchtendrankje.

Voor de 40ste editie van Dwars door Sint-Pieter wordt er een deelnemer (vanaf 16 jaar) die nog aanwezig is uitgeloot die zijn of haar grootte aan bakken Ezelsbier krijgt.

Starten voor de Walk & Run kan tussen 14.30 en 15.30 uur. Aankomst is mogelijk tot 17 uur.

Voor de Walk & Run betalen volwassenen 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur.

Jongeren tot 16 jaar betalen 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de deur.

Inschrijven kan nu al op https://dwarsdoorsintpieter.wixsite.com/dwarsdoorsintpieter/inschrijven

De eerste 40 inschrijvers krijgen een geschenk.

Kleuterloopkoers en hindernissenloop

Op zondag 30 juni is er ook een kleuterloopkoers en een hindernissenloop voor de kinderen van de kleuter- en de lagere school. Vanaf 15 uur starten de lopen per leeftijd. Het eerste kleuter komt eerst aan de beurt. Dan worden er zoveel mogelijk rondjes gelopen binnen een bepaalde tijd.

Inschrijven voor de kleuterloopkoers en de hindernissenloop kan tussen 13.30 en 14.15 uur in de feesttent. De kinderen nemen gratis deel en krijgen nog een prijs.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.