Search

Jacqueline wint het Kortrijks Kampioenschap Manillen

De vier finalisten vooraan met de organisatoren achteraan op de foto (copyright foto Els Deleu)

Zo’n 120 deelnemers waren zaterdag van de partij in het OC in Bellegem voor het Kortrijks Kampioenschap Manillen. Jacqueline Vanhoutteghem uit Wevelgem werd uiteindelijk de winnaar.

Er werd in de voormiddag al een voorronde georganiseerd. In de loop van de dag volgden een kwartfinale, een halve finale en de finale werd in de vooravond gespeeld.

De finale werd gespeeld door Patrick Deschrevel uit Dikkebus, Luc Gruwier uit Aalbeke, Ronald Manhaeghe uit Lauwe (die vorige keer tweede werd) en Jacqueline Vanhoutteghem uit Wevelgem.

Alle finalisten speelden in de finale eens samen. Er werden 3 partijen van elk 12 deelbeurten gespeeld.

Jacqueline won de finale. Ze werd gevolgd door Patrick Deschrevel die tweede werd. Luc Gruwier werd derde en Ronald Manhaeghe werd vierde.

Winnares Jacqueline

Jacqueline Vanhoutteghem (73) is afkomstig van Waregem maar woont nu in Wevelgem.

Ze begon met bureauwerk te doen, maar deed dat niet lang. Op haar 20ste begon ze een café uit te baten.

Ze runde 13 jaar Café Tuf-Tuf in Kortrijk en 32 jaar Café ’t Damberd in Bavikhove. Op haar 65ste ging ze met pensioen.

“Ik leerde op mijn 15de kaarten aan mijn grootmoeder”, vertelt Jacqueline.

Sinds Jacqueline met pensioen ging, was ze lid van 7 kaartersclubs. Na corona is ze nog lid van 5 clubs waar ze overal 1 keer per maand gaat kaarten, nl. twee clubs in Wevelgem, één in Rollegem-Kapelle, één in Lauwe en één in Bavikhove. Deze laatste is ‘de Damberdkaarters’ in Bavikhove, daar is Jacqueline de voorzitter. Na een hele dag kaarten op het Kortrijks Kampioenschap Manillen in Bellegem, moest Jacqueline nog gaan kaarten in Bavikhove.

Kaarten is voor Jacqueline haar grootste hobby. “Ik ga ook met mijn man Serge turnen en netballen. Serge gaat ook mee naar 3 kaartersclubs.”

De vorige editie van het Kortrijks Kampioenschap Manillen nam Jacqueline ook deel. “Dan lag ik er na de eerste ronde al uit”, zegt ze.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.