Search

Jaarlijkse vogeltentoonstelling geopend

Het bestuur met een delegatie van het gemeentebestuur (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdagavond 18 november werd met een verzorgde receptie de jaarlijkse vogeltentoonstelling – georganiseerd door De Paradijsvogel Kuurne – geopend in KUBOX, in de Kattestraat 188 in Kuurne, dit in aanwezigheid van Burgemeester Francis Benoit en schepenen Jan Deprez en Bram Deloof.

De medewerkers hadden er vrijdag al een drukke dag opzitten want gelijktijdig met de tentoonstelling werd ook het Provinciaal Kampioenschap (P.K.) voor kleur-, sier- en zangvogels van de KBOF georganiseerd door De Paradijsvogel. De keuring gebeurde vrijdag overdag. Er waren zo’n 1.850 vogels ingeschreven, terwijl men gerekend had op 1.600 inschrijvingen. De prijsuitreiking van het P.K. vindt zondag plaats.

De vogels blijven allemaal in KUBOX Kuurne voor de tentoonstelling die op zaterdag 19 en zondag 20 november begint om 9 uur. Op zaterdag sluit de tentoonstelling om 18 uur en op zondag om 16 uur. De toegang is gratis. Er is mogelijkheid om iets te drinken en te eten in de cafetariaruimte bij de vogels.

Op zondagvoormiddag 20 november is er van 7 tot 12 uur een verkoop- en ruilbeurs voor vogels in de foyer. Hiervoor hoef je niet in te schrijven.

Tijdens de opening werden de aanwezige deelnemers en sponsors toegesproken door Dimitri Devolder, de nieuwe voorzitter van De Paradijsvogel en schepen van Sport Jan Deprez. Er werd ook een minuut stilte gehouden voor Martin Loones, de gewezen voorzitter die in juni overleden is. Martins foto staat gedurende het hele tentoonstellingsweekend in KUBOX.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.