Irma werd 100

Irma Dedene (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 16 januari werd Irma Dedene uit Kortrijk 100 jaar. Dat werd gevierd in woonzorgcentrum De Korenbloem waar Irma sinds haar 96ste verblijft. Op maandag 17 januari kreeg ze het bezoek van schepen Stephanie Demeyer.

Irma werd geboren op 16 januari 1022 in Wingene. Ze groeide er ook op. Toen ze 17 à 18 jaar was verhuisde haar gezin naar Kortrijk. Irma’s mama was toen al overleden.

Irma trouwde met Andre Vlieghe en bleef in Kortrijk wonen. Het gezin kreeg zes kinderen. De drie dochters zijn Anne, Emmanuelle en Marie Beatrice en de drie zonen zijn Jo, Dominique en Johan.

Irma was huisvrouw. Op haar 42ste werd ze echter al weduwe en stond ze er alleen voor met de zes kinderen. De jongste was toen pas drie maanden.

Maar Irma sloeg zich erdoor. Haar motto is ‘Alles komt goed’.

Er zijn intussen ook al 19 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen. Eén van Irma’s achterkleinkinderen is Zara Rutherford, het meisje dat in augustus 2021 als jongste vrouw ooit solo in een licht vliegtuig een vlucht rond de wereld startte. Zara zou op de 17de januari landen in Wevelgem, maar door de mist kon ze uit Praag niet vertrekken. Haar aankomst is nu voorzien voor donderdag.

Snoeper

Ze reisde heel veel en graag en trok onder meer naar Zuid-Afrika, California en deed een cruise naar Noorwegen. Ze geniet van een glaasje wijn en is een grote snoeper: een snoepje of chocolaatje kan er altijd bij. Ze kreeg dan ook enkele snoeptaarten als verjaardagsgeschenk.

‘s Morgens eet Irma haar koekeboterhammeke om haar dag te beginnen.

Vroeger ging ze elke vrijdag met haar vriendin Maud uit Wevelgem kaarten. Jammer genoeg is Maud overleden.

Irma’s dochter Anneke komt dikwijls haar mama halen om een rit te doen in auto. Ze geniet dan van een ritje in de natuur. Irma gaat altijd op zoek naar paarden.

’s Avonds kijkt ze samen met haar medebewoners op de afdeling naar Blokken op televisie. Dat gaat samen met een glaasje wijn en een versnapering.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.