Search

Innerwheel Mandel-Leie deelt cheques uit op Fundraising-avond

copyright foto Els Deleu

Op een Fundraising-avond in het CC De Leest in Izegem werden door de dames van Innerwheel Mandel-Leie vier cheques uitgereikt aan goede doelen. Innerwheel Mandel-Leie omvat de regio Kortrijk, Menen, Izegem, Roeselare.

De dames van Innerwheel komen maandelijks samen voor een etentje waar meestal een spreker wordt op uitgenodigd. “Ons hoofddoel is om geld in te zamelen voor goede doelen”, zegt Bea Herpels uit Wevelgem die dit jaar voorzitter is.

Elk lid verkocht kaarten voor de fundraising-avond waar een film gespeeld werd en waar er na de film afgesloten werd met een uitgebreide receptie.

Er was een cheque van 3.000 euro voor het Fonds Paul De Corte. “Dat fonds is aan UZ Gent verbonden”, vertelt Rani Soenen uit Rekkem. Zij is projectmanager bij het Fonds Paul De Corte. De voorzitter is Professor Jo Lambert. “Het fonds werd in 2022 opgericht van uit de dienst Dermatologie. “We willen met dit fonds de zorg verbeteren voor mensen met chronische huidaandoeningen en eigenlijk het onderzoek tot bij hen brengen. We willen dus een brug slaan tussen onderzoek, zorg en de patiënten.”  .

Ook een cheque van 3.000 euro werd uitgereikt aan De Voedselbank West-Vlaanderen. Met een depot in Kuurne worden voedseloverschotten opgehaald over heel West-Vlaanderen en deze worden verdeeld onder de mensen die het nodig hebben. “We gaan de strijd aan tegen honger en tegen voedselverspilling”, luidt het. Er worden voor miljoenen euro’s aan goederen verdeeld onder een kleine 18.000 mensen.

Dan was er nog een cheque van 1.500 euro voor een project in Senegal. Die werd opgehaald door Lut Vanneste uit Menen. Met vier mensen – twee koppels – zorgen ze in Senegal voor de bouw en de inrichting van scholen en verzorgingsposten. “We volgen de projecten ook zelf op”, luidt het.

De laatste cheque van 1.500 euro was voor ‘Together we’re strong’, een project dat zorgt voor medische hulpverlening in Oeganda. “Om de twee jaar trekt een delegatie met mensen gespecialiseerd in verschillende disciplines naar Oeganda om er medische zorgen te verlenen”, vertelt oogarts Dr Annie Vanmarcke. “Het was nu de tiende keer en ik was in september voor het eerst mee. We waren met een delegatie van 69 personen.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.