In geuren en kleuren

copyright foto Els Deleu

Na een lange voorbereiding is Kendy Debels (35) uit Aalbeke gestart met d-scents. Via een webshop biedt ze waxmelts, geurbranders en -kaarsen, badproducten en geschenkpakketten aan.

“Ik heb het graag gezellig thuis en houd ervan als het lekker ruikt als ik ergens binnenkom. Geuren brengen gezelligheid met zich mee”, aldus Kendy die met haar man David Dewolf in Aalbeke woont. Kendy groeide op in Aalbeke, verhuisde op haar 20ste naar Kuurne, woonde nog in Bissegem en is sinds eind 2019 opnieuw in haar geboortedorp neergestreken. Samen met haar man heeft ze sinds januari 2019 het studiebureau DD-Technix waar ze ontwerpen doet van elektrische installaties en waar ze warmteverliesberekeningen doet. Haar man ontwerpt ventilatiesystemen en sanitaire installaties en doet werfbezoeken.

Zelfgemaakte waxmelts

“Het fenomeen van de waxmelts – ook wel geurblokjes genoemd – is in onze streek nog niet zo gekend. Het zijn als geurkaarsen maar dan zonder lont. Je doet ze in een potje waaronder je een kaarsje kan bevestigen. Door de warmte smelt het blokje en komt de geur vrij.”

Zelf probeerde Kendy er uit van verschillende merken. “Ofwel rook het niet lang genoeg ofwel stonk het en kreeg ik er hoofdpijn van. Daarom zocht ik vorig jaar eens op of ik dat niet zelf kon maken.” Kelly is graag bezig met haar handen, is creatief en houdt van knutselen. Ook met T-shirts bedrukken en haken is ze bezig. Ze bestelde het nodige gerief en de resultaten waren indrukwekkend. “Ze geven minstens zes uur geur af. Mijn ma kwam met het idee om dat te verkopen. Ik maakte al 15 verschillende geuren en wil dit nog uitbreiden, ook naar de Kerstperiode toe.” De verkoop gebeurt via de webshop www.d-scents.be waar de geuren omschreven worden. Kendy kijkt nog om sample packs te maken zodat mensen verschillende geuren kunnen uitproberen. Kendy let er wel op dat er met biologisch geteelde sojawas gewerkt wordt. “Ik wil zo duurzaam mogelijk werken. Ook een CLP-label is verplicht.”De waxmelts worden in verschillende vormpjes gemaakt.

Kendy breidde het gamma waxmelts uit met geurkaarsen van Woodbridge en Bomb Cosmetics en lekker ruikende badproducten zoals momenteel 9 soorten badbommen van Bomb Cosmetics.

Verschillende kaarsen en badproducten zijn een streling voor het oog. Zo zijn er bijvoorbeeld ijsjes met een toefje slagroom er op. “De lekkere geur die er uit komt is ongelofelijk! Zelfs in de doos ruikt het al superlekker!”

Bestellen kan via www.d-scents.be en er wordt binnen 2 à 3 werkdagen geleverd.

Bij bestellingen onder de 50 euro worden verzendingskosten aangerekend maar je kan ook gratis zelf afhalen in Aalbeke.

error: De inhoud is beschermd!