Search

Iedereen klaar voor de 24 uren van Hulste

de organisatoren van de 24 uren van Hulste (copyright foto Els Deleu)

Van zaterdag 24 juni om 11 uur tot en met zondag 25 juni om 11 uur vinden de 24 uren van Hulste ten voordele van Kom Op Tegen Kanker plaats in Hulste. Deze worden georganiseerd als herdenking voor Peter Mesdag, de cafébaas van het Oud Gemeentehuis in Hulste. Peter overleed vorige maand aan de gevolgen van kanker.

Melissa Nuyttens van Lizzywalkers organiseerde al meerdere activiteiten voor het goede doel. Peter Mesdag brainstormde voor nieuwjaar nog mee over wat ze zouden kunnen organiseren.

Tijdens de 24 uren van Hulste wordt er van zaterdag 24 juni om 11 uur tot en met zondag 25 juni om 11 uur gewandeld of aan spinning gedaan.

We zaten aan tafel met Joke Christiaens, de partner van Peter Mesdag en zijn zonen Jelle en Jesper, die het evenement nu mee helpen organiseren.

“Voor Peter het verdict ‘kanker’ kreeg hielp hij na een avondje padellen mee brainstormen met Melissa, zonder toen te weten dat het ter ere van hem zou zijn”, begint Joke. “Ze wilden iets doen voor Hulste for Life maar de Lizzywalkers zouden de voortrekkers zijn maar als er hulp nodig was zou Peter zeker zorgen voor hulp. In januari werd Peter echter ziek – hij had een uitgezaaide agressieve slokdarmkanker – en het plan verschoof een beetje op de achtergrond, tot Melissa Peter in de palliatieve eenheid Ten Oever een bezoekje bracht. Hij vroeg haar om het ideetje verder te zetten. In Ten Oever werd er nog een paar keer verder over gebrainstormd. Het goede doel leek toen onmiddellijk vanzelfsprekend. De datum stond al vast en het zou georganiseerd worden ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.”

Peter verloor op 2 mei echter de strijd tegen de ziekte. “We schatten dat er op de begrafenis wel 800 à 900 mensen waren. Peter wou veel bezoek en wou ook veel volk op zijn begrafenis. Hij zou ook gewild hebben dat er nu veel volk op de 24 uren van Hulste zou zijn.”

De organisatie moest nu wel snel gebeuren. “Na de begrafenis van Peter de zaterdag, zijn we de dinsdag onmiddellijk samengekomen om alles verder uit te werken. We hadden heel wat medewerkers bestaande uit mensen van de Lizzywalkers, vrienden en familie en maakten werkgroepjes.”

Voor Jelle en Jesper is het soms nog dubbel. “Het is moeilijk om zo snel iets te organiseren, maar we willen het doen voor hem, het is een mooi eerbetoon. In het begin was het echter heel confronterend om overal zijn foto te zien voorbijkomen.

Joke, Jelle en Jesper proberen 24 uur aanwezig te zijn. Zij zullen de start inwandelen. Jelle en Jesper proberen met enkele van de Lizzywalkers van zaterdag 23 uur tot zondag 11 uur te wandelen. “Enkelen van onze vriendengroep stapten ook al de Nacht van Vlaanderen.” 

24 uren van Hulste 

Je kan tijdens de 24 uren van Hulste per team of afzonderlijk stappen. “Het is een beetje een uitdaging.” Er wordt de ‘Tour de Belge’ gewandeld. “Dat is een gekend toertje in Hulste die loopt over de Vliete-, de Muizel- en de Kasteelstraat. Vroeger – als je eens stoom moest aflossen, werd er gezegd: ‘Doe maar eens den Tour de Belge’

Je betaalt 1 euro voor een toertje van 800 meter. Er zijn kaarten van 5, 10, 25 en 50 euro die telkens afgestempeld worden als je over het podium komt.

Er is ook mogelijkheid om te spinnen. Er zijn hiervoor fietsen beschikbaar in tijdsblokken van een uur. Op zaterdag kan dat nog om 13, om 14.30 en om 21 uur en op zondag om 8 en om 9.30 uur. Een fiets reserveren kost 10 euro.

Alles vindt plaats op de parking van de bibliotheek in de Kasteelstraat. Er is kinderanimatie met springkastelen, er is een bar, een gin-bar en er zijn eetstandjes met braadworsten, pastaboxen, aperohapjes en ijsjes.

“We hopen dat we na de 24 uren van Hulste een grote cheque kunnen overhandigen aan Kom Op Tegen Kanker. Dat zou Peter ook gewild hebben!”

Melissa meldt dat er ook hulde zal gebracht worden aan Peter.

“Peter stond bekend als een boom van een vent. Daarom kozen we de boom op het plein uit om hulde te brengen. Iedereen kan een persoonlijke boodschap achter laten.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.