Search

Huldigingen tijdens Sint-Cecilia in Marke

gehuldigden en bestuur (copyright foto Els Deleu)

De Koninklijke Muziekvereniging Marke vierde de patroonheilige Sint-Cecilia op zondag 19 november. Na het opluisteren van de eucharistieviering in de Sint-Brixiuskerk werd er feest gevierd in de Herberg Sint-Jan in Marke.

Het voorbije jaar werd overlopen.
Verschillende personen werden gehuldigd en in de bloemetjes gezet:

Philippe Vancompernolle kreeg een saffieren ereteken omwille van 45 jaar als lid van de muziekvereniging. Philippe startte als vaandeldrager en is daarna slagwerker geworden. Hij is ondertussen al 26 jaar secretaris van de muziekvereniging.

Jean-Pierre Chiers kreeg een briljanten ereteken voor 65 jaar dienst.

De laatste die een ereteken kreeg was Fries Verschaete. Fries is al 50 jaar muzikant, maar aangezien hij zelf instond voor het inleidend woord, stond zijn vereremerking daar niet aangekondigd. Hij kreeg een gouden ereteken.

Er volgden na de huldigingen nog een aantal bedankingen.

Françoise Herman, die eigenlijk niet zelf lid is van de muziekvereniging, werd bedankt voor haar vele werk achter de schermen als vrouw van de voorzitter Johan Vanhoenacker.

Ook Hervé Van Hauwaert kreeg een geschenk. Hij blijft nog actief als muzikant en bestuurslid, maar geeft zijn taak als ondervoorzitter door aan Simon Rosseel, die er wegens familiale verplichtingen niet kon bij zijn op het Sint-Ceciliafeest.

Met Elke komt er wel een bestuurslid bij.

Ook dirigent Bart Feys werd bedankt omdat hij al 15 jaar dirigent is van de Muziekvereniging Marke. Hij kreeg een kunstwerkje met een piano – Bart is ook pianist/orgelist – met de letters van KMV Sint-Jan er in.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.