Search

“Horeca is van beiden onze passie”

het terras - copyright foto Els Deleu

Jordy Decruyenaere (27) en Jennifer Depla (27), die een koppel vormen en in Kuurne wonen, zijn vanaf juli de nieuwe zaakvoerders van Brasserie Marie in Hulste. Beiden zijn er al enkele jaren werkzaam en nemen de zaak over van Veronique Vlieghe die na bijna zeven jaar wat meer tijd voor haar gezin wil nemen.

Jordy en Jennifer volgden allebei een koksopleiding in de Kortrijkse Hotelschool, het toenmalig Sint-Niklaasinstituut. Beiden vonden hun passie in de horeca.

Jordy is afkomstig uit Harelbeke en Jennifer groeide op in Moorsele.

Jordy staat in de keuken en zal dat blijven doen. Hij liep nog stage in Restaurant Rubens in Roeselare, in ’t Balladehof en bij Jo Demerie. Hij begon te werken in Belvedère op de Kemmelberg. “Dan schoolde ik me om tot boekhouder en werkte ik twee jaar in de boekhouding. Toch schakelde ik weer over naar mijn passie, de horeca. Dat boekhouden zal me als zaakvoerder wel van pas komen”, zegt Jordy. Hij werkte eventjes als flexi bij Brasserie Marie en is er nu al 4,5 jaar vast in dienst als kok.

De stageplaatsen van Jennifer waren ’t Vijverhof in Wevelgem, Bourry in Roeselare en David Seelen, toen nog in Bissegem. Ze ging eerst voor korte tijd bij Bourry werken, werkte dan een tijdje bij Malysse in de wasserij en begon 5,5 jaar geleden bij Brasserie Marie, waar ze de zaal doet. Dat zal ze ook blijven doen.

Jordy was in bijberoep nog zelfstandige in de bouw, samen met zijn broer en Jennifer deed een flexi-job bij Albert Heijn in Ingelmunster. “Daar hebben we nu geen tijd meer voor”, zeggen ze.

“We hadden eigenlijk altijd al gedacht, eens Brasserie Marie zou stoppen, dat we dat nog zouden willen overnemen. We zijn het ook al gewoon om samen te werken.”

Brasserie Marie

“Brasserie Marie bestaat zeker al wel 15 jaar. Het was vroeger van de familie Vanassche die het pand hier verbouwde. De naam Marie verwijst naar een plaatselijke volksfiguur die snoepjes uitdeelde aan de kinderen.”

“In de brasserieruimte is er plaats voor 60 tot 70 mensen. We hebben ook nog een zaal voor 50 tot 70 personen. Deze wordt gebruikt voor babyborrels, verjaardagen, reünies, begrafenissen, communies, enz.”

“Deze zaal kunnen we indien nodig splitsen in twee ruimtes, één voor 25 en één voor 35 personen. Als de zaal niet gereserveerd is, kunnen we de deuren tussen de brasserieruimte en de zaal openen om zo meer ruimte te gebruiken. Dat is een grote troef.”

Buiten is er een terras voor 60 tot 70 personen. “Er staan een schommel, een glijbaan, een klimrek, een wip en een trampoline voor de kinderen. Op het grote grasveld kunnen ze met een bal spelen. Het speelplein is afgebakend. De kinderen kunnen er dus niet weg. Dat is een geruststelling voor de ouders.”

Jordy en Jennifer zijn ook tevreden dat er achter de kerk – dicht bij de brasserie – een parking is voor 80 personen.

Overname

Veronique stopt op zondagavond 30 juni, en op vrijdag 5 juli openen Jordy en Jennifer al. “We gebruiken die week voor een grote poetsbeurt en om te zorgen dat we klaarstaan”, luidt het bij het koppel.

Het koppel zal niet veel veranderen. “De kaart en de kinderkaart blijven dezelfde, want deze is uitgebreid en iedereen vindt er wel iets dat hij/zij lust, misschien werken we wat meer met suggesties. Ook het Menu Marie blijft en we blijven werken met een suggestiemenu dat maandelijks of tweemaandelijks verandert. Omdat we nog alle leveranciers moeten leren kennen, blijven we in juli met hetzelfde maandmenu werken als in juni. We wilden hiervoor niet langer sluiten.”

Jordy en Jennifer blijven ook met dagverse producten werken. “Sauzen, mayonaise, … worden ook zelf gemaakt. Dat vinden we belangrijk.”

Ook de openingsuren, het telefoonnummer, de website, het mailadres, de sociale media… blijven hetzelfde. “We zijn ook actief op sociale media, waar de nieuwe menu’s en de dagschotels op gepost worden.”

Op maandag, donderdag en vrijdag zijn er dagschotels.

Op maandagavond, dinsdag en woensdag is de zaak gesloten.

Jordy en Jennifer zoeken nog iemand voor in de zaal. “Studenten en flexi’s zijn ook altijd welkom om zich eens te komen voorstellen.”

Brasserie Marie, Brugsestraat 1 in Hulste

https://www.brasserie-marie.be

info@brasserie-marie.be

Reserveren kan via 056/71 12 35 of https://www.brasserie-marie.be/reserveer

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.