Search

Heule is klaar om dagen aan een stuk te feesten

Simon Demaître en Jill D'Hulster (copyright foto Els Deleu)

Onlangs gingen we op bezoek bij Simon Demaître en Jill D’Hulster, het voorzittersduo van de Tinekesfeesten. Samen met een heel team en verschillende werkgroepen zijn ze klaar voor het Tinekesfestival dat vandaag donderdag 8 september van start gaat.

Simon Demaître (26) is afkomstig van Moorsele maar woont in Gullegem. Hij liep school in Spes Nostra in Heule en heeft veel vrienden in deze gemeente.

In de Tinekesfeesten begon hij als supporter toen vriendinnen deelnamen aan de Tinekesverkiezing. Hij bleef sympathisant, hielp bij enkele shifts tijdens de feesten, rolde in een werkgroep en volgde drie jaar geleden Liza Verhelle op als co-voorzitter.

Simon woont samen met zijn vriendin die ook in de organisatie van de Tinekesfeesten zit. Hij werkt als logistiek verantwoordelijke bij de Mailingman in Heule.

Jill D’Hulster (28) is een echte Heulenaar. Ze groeide op op De Watermolen en woont ondertussen alleen in Heule. Ze volgde het middelbaar in Spes Nostra  Heule.

Jill studeerde Event Management en werkte al voor televisie en film. Haar laatste opdracht wat het tweede seizoen van Undercover. Met corona ging ze in Supra Bazar in Gullegem werken voor de webshop.

Bij de Tinekesfeesten startte ze ook al supporter en werd ze vier jaar geleden co-voorzitter met Liza Verhelle.

Na de feesten neemt Jill afscheid als co-voorzitter en wordt er een nieuwe co-voorzitter bekend gemaakt.

Het voorzitterschap van de Tinekesfeesten is heel intensief. Het hele jaar door wordt er samengekomen. “De laatste maanden zagen we elkaar bijna dagelijks. Vorig jaar was het nog extremer, want toen wisten we maar drie maanden voordien dat we de Tinekesfeesten konden organiseren. We zijn blij dat we voor het eerst weer een ‘normale editie’ zullen hebben. Het thema van de feesten dit jaar is ‘Festival’.

58ste editie

Vanavond start de 58ste editie van de Tinekesfeesten. Er prijken heel wat vlaggen van de Tinekesfeesten in Heule. “Dat idee voor die vlaggen is tijdens corona ontstaan door de witte doeken die voor de zorg uitgehangen werden. We verkochten al heel wat Tinekesvlaggen en er zijn er nog ter beschikking.”

Jill en Simon vertellen dat er dit jaar gekozen werd voor een grotere tent en dus meer veiligheid. “Ze is 250 vierkante meter groter, en we kunnen er 2.130 mensen in verwelkomen. Dit betekent een hoger kostenplaatje maar voor zoveel publiek is dat wel nodig.”

Donderdag 8 september

De 58ste Tinekesfeesten worden op donderdag 8 september om 20 uur geopend in de feesttent op het Lagaeplein, en dit voor het grote publiek.

“Er speelt een band, er is een speech en DJ Jeiger van Heule sluit de avond af.

Vrijdag 9 september

Op vrijdag begint om 17 uur de avondmarkt en jeugdrommelmarkt in de centrumstraten van Heule. “Het Tinekesvat komt dit jaar terug naar het kerkplein van Heule. Er is een stoet met de 10 kandidates voor Tineke van Heule, die eindigt met een voorstelling op Heule Plaats.

Daarnaast vindt in de tent op het Lagaeplein ook de Friday Beats plaats. “De tickets zijn zeer gegeerd bij de jeugd. De eerste lading van 1.000 tickets was is nog geen uur weg.”

Er zijn DJ’s tot 4 uur ’s morgens.

Zaterdag 10 september

De feestelijkheden op zaterdag starten om 10.30 uur met een dorpsbrunch. “Dat is nieuw sinds vorig jaar. Het was een groot succes. Aansluitend is er vanaf 13.30 uur het kinderdorp in het Tinekesbos. “De werkgroep ‘Kinderdorp’ werkt samen met de jeugdbewegingen en jeugdwerking zoals Chiro’s Tjsoef en Stine, de Scouts en Wasper.”

Om 14 uur start de 22ste editie van de Kunstroute Knoflook en de Heulse Dorpsquiz begint om 15 uur in de tent. Deze quiz werd gemaakt door Bart Vanwynsberghe.

De zaterdagmiddag moeten de Tinekeskandidaten proeven afleggen tijdens het Feest in Heule Park.

Aan het Tinekesvat is er dorpsjolijt met onder meer beerpong, Flunky Ball, fotobooth en een DJ-contest.

Terwijl de verkiezingsavond van de Tinekes plaats vindt in OC De Vonke – dit vanaf 20 uur – spelen in de tent ondertussen drie bands en wordt er afgesloten met DJ Kestified.

Zondag 11 september

Op zondag wordt er nog een boordevol programma afgewerkt. Om 10.30 start de dag met een themaviering met alle Tinekeskandidaten in de Sint-Eutropiuskerk.

Voor de Tinekeskandidaten is er nog de kook- en de slotproef en ’s avonds wordt het nieuwe Tineke van Heule bekend gemaakt. “Erik Burke is al zo’n 20 jaar de prestentator van de Tinekesverkiezing tot en met de bekendmaking. We hebben hem vier jaar geleden ‘burgemeester van Heule gemaakt.” Na de bekendmaking van Tineke van Heule is er een Foute Party XXL met special guest.

Er is ook een aperitiefmoment aan het Tinekesvat en de Brandweer Heule-Bissegem organiseert er de jaarlijkse barbecue.

Radio Topkaas is al vier jaar een vaste waarde op de Tinekesfeesten en maakt vier uur live radio en met Heule Kweelt is er een mega karaoke in de tent.

’s Namiddags wordt ook de jaarlijkse Tinekeswielerwedstrijd gereden.

Maandag 12 september

Ook aan de derde jeugd wordt er gedacht. De senioren worden op maandag verwelkomd in OC De Vonke. Marie-Jeanne Seynaeve, een gewezen Tineke van Heule brengt haar show ‘Van ganser harte’, waarbij natuurlijk koffie en taart niet ontbreken.

Zaterdag 17 september

Nadat Heule een weekje kon rusten wordt Tineke van Heule op zaterdag 17 september om 20 uur officieel aangesteld in OC De Vonke. In het Tinekesbos volgt dan een vuurwerk.

Op deze gelegenheid wordt ook de nieuwe co-voorzitter die Jill opvolgt aangesteld.

https://www.tinekesfeesten.be/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.