Search

“Het zal storm lopen”

Dansstorm is een rondtrekkend dansfestival dat in het weekend van 17 tot 19 september neerstrijkt in Kortrijk. Het is een organisatie van Danspunt – een landelijke amateurkunstenorganisatie die dans en de danssector ondersteunt in Vlaanderen en Brussel – in samenwerking met Passerelle.

“Dans is niet enkel een kunstproject maar ook een middel om mensen mee te krijgen”, luidt het bij Danspunt. Dansstorm is niet enkel voor professionele dansorganisaties maar de hele bevolking wordt er in meegetrokken. “We houden van het participatieve in de kunst.”

Schepen van Cultuur in Kortrijk Axel Ronse vindt dat Dansstorm in Kortrijk perfect past in de ambitie om culturele hoofdstad van Europa te kunnen worden. “Dat wordt in 2024 beslist”.

Copyright foto Els Deleu

De organisatoren zijn alvast van plan om de stad dit weekend om te toveren tot één groot dansfeest.

Door het ruime aanbod kan je je eigen dansprogramma samenstellen op https://dansstorm.be/

Dansstorm is een festival vol dans. “We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij en met dans en er de hele stad mee bezetten”, stelt Pol Coussement van Passerelle. “Er zijn workshops, creaties, dansinterventies, je kan kijken naar dans, er is feest, een bal… Kortom, voor iedereen wat wils!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.