“Het idee dat ik mag deel uitmaken van zo’n grote gebeurtenis als Boektopia doet me goed”

Rebecca Kints (copyright foto Els Deleu)

Net op tijd voor Boektopia is het nieuwste boek van Rebecca Kints uit Bissegem uitgekomen. Ze schreef met ‘De magische eik’ een verhaal voor kinderen en is er bijzonder trots op.

Rebecca Kints (46) groeide op in Sint-Denijs en woont met haar man Lieven Seynaeve en dochter Yana in Bissegem. Ze werkte als leerkracht Nederlands in het Sint-Niklaasinstituut in Zwevegem. Op haar 32ste – in 2008 – kreeg Rebecca echter de diagnose Multiple Sclerose. Op school deden ze er alles aan om Rebecca zo lang mogelijk te laten werken. Ze mocht zelfs een tijdje secretariaatswerk doen. Sinds februari 2013 is Rebecca met medisch pensioen.

Uitdaging

Vorig jaar kreeg Rebecca een nieuwe uitdaging. Ze schreef teksten voor enkele prentenboeken die getekend waren door Kim Braekevelt. Er verschenen 3 prentenboeken van Finn en Fran met tekstjes van Rebecca en F&F books – wat stond voor Finn en Fran – ontstond. Ondertussen kreeg Kim andere opdrachten, maar Rebecca had de smaak te pakken om verder te schrijven, en schreef nu een echt verhaal. “Ik ben er héél trots op het komt echt uit mezelf, maar ook op de prentenboeken ben ik trots hoor.”

Sedert Rebecca haar MS-diagnose kreeg en het onderwijs moest verlaten, was het schrijven voor haar een nieuwe passie, die ze nog niet weer gevonden had. “Het grote verschil met het onderwijs is dat ik nu zelf mijn tijd en uren bepaal dat ik er mee bezig ben. Als ik een mindere dag heb waarop ik niet kan schrijven, is het geen probleem. Ik blijf er zelfs dan nog mee bezig en brouw in mijn hoofd verder op wat ik zal schrijven.”

“Finn en Fran zullen wellicht niet meer terugkeren, want niemand kan de tekenstijl van Kim overnemen.”

F&F books

Rebecca nam F&F books op haar naam en herdoopte F&F tot Fun & Fantasy. “Ik wil plezier creëren bij het lezen en het zijn fantasieverhalen”, legt Rebecca uit. Voor haar eerste boek was het personage Sofia al geboren, maar voortaan zal Rebecca telkens boekjes schrijven waar de hoofdrolspelers een naam beginnend met een F krijgen. “Met de namen die ik gebruik zal ik ook voor een meer reëel beeld in de maatschappij gaan, en komt naast bv. Fien ook Fouad aan bod.” Rebecca is ondertussen al bezig met het schrijven van een volgend boek, waar ze met Friedel werkt. “Mijn hoofd staat niet stil, en dat maakt het leuk en spannend”, aldus Rebecca.

De magische eik

De magische eik is het boek dat Rebecca deze week lanceerde en ook voorstelt op Boektopia in Kortrijk. Het is een boekje voor beginnende lezers.

Na het schrijven van het boek las juf Greet Vandersteene uit Bissegem het verhaal na. “Zij gaf me ook enkele nuttige tips. Ik had gevraagd het nog nergens te tonen voor het zou uitkomen, maar was verheugd te horen dat Greet zich echt had moeten inhouden om het niet voor te lezen in de klas.”

Voor de tekeningen in De Magische Eik kon Rebecca beroep doen op Natasha Van Wesemael, een kleuterleidster uit het Gentse. “Het is een leuke samenwerking. Natasha kan helemaal haar eigen ding doen. Ik vind het fijn als we elk onze vrijheid kunnen behouden.”

Ook voor het volgende boek waar Rebecca al aan de afronding van het verhaal toe is, zal Natasha de tekeningen maken. Voor andere boeken werkt ze ook samen met Anne Rasquin uit Zedelgem en Annelien Adams van Adams Art uit Vichte.

Boektopia

Rebecca geeft haar boeken uit in eigen beheer. Ze doet alles zelf zoals de kaft maken en de bladzijden schikken. Ze werkt met uitgeverij EZbook.nl. Rebecca staat ook in voor de marketing.

De boeken worden verkocht via https://www.fenfbooks.be/webshop , bij Rebecca thuis in Bissegem en in verschillende verkooppunten die op https://www.fenfbooks.be/verkooppunten te vinden zijn.

Dit weekend verkocht en signeerde Rebecca al op Boektopia in Kortrijk Xpo. Ze signeert er nog eens op woensdag 2 november van 13 tot 15 uur.

“Ik besef dat ik op Boektopia een heel klein spelertje ben tussen de bekende schrijvers, maar ik waagde mijn kans en kon de nodige contacten leggen. Boektopia staat ook open voor plaatselijke auteurs die zin hebben om er iets te doen. Dat ik er nu uiteindelijk geraakt ben, is een droom van mij. Het is een cadeautje dat ik nu met beide handen grijp. Gewoon al het idee dat ik deel mag uitmaken van zo’n grote gebeurtenis maakt mij doodgelukkig! Ik geniet er van het eerste tot het laatste moment!”

Rebecca gaat ook soms lezen in scholen. “Het is niet direct voor mijn oorspronkelijk publiek van toen ik in de middelbare school les gaf. Ik lees nu voor kleuters en kinderen van de lagere school voor. Het is fijn om te zien hoe de kinderen luisteren en hoeveel interactie er is. Dat geeft me voldoening.”

error: De inhoud is beschermd!