Search

Het feestje gaat verder!

Links Lena die haar school inschreef (copyright foto Els Deleu)

In het Spes Nostra in Heule is het feest goed losgebarsten.

Tijdens de live ochtendshow van MNM werd na lang wachten voor de leerlingen en leerkrachten van het Spes Nostra bekend gemaakt dat Spes Nostra uit Heule de Strafste School 2022 is.

Het hele team van Spes Nostra nam donderdag de jury mee op een rollercoaster van uitdagingen op Kamping Kitsch, Pukkelpop en Tomorrowland met als apotheose het schooleigen Spestival. Daar weerklonk een zelfgemaakt Speslied met bijhorende dansmoves. Iedereen ging toen al uit zijn dak. “Dit groepsgebeuren gaf ons instant kippenvel, een verbindend moment dat we nooit meer zullen vergeten” aldus het directieteam.

Na de bekendmaking van de beslissing van de jury barstte het feest los in Heule. MNM-DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts die zich op de school verstopt hadden kwamen tevoorschijn. Ze hadden enorm veel lovende woorden over Spes Nostra en ook over Heule waar volgens hun woorden ‘het kleinste kind tot de oudste non’ meeduimden voor de school.

Toen Lena Vroman, die haar school inschreef nog net voor de onthulling gevraagd werd naar een reactie, reageerde het meisje heel nuchter dat ze eigenlijk al heel blij was dat ze al de Strafste School van West-Vlaanderen waren en dat de school zo ver meegegaan was in het hele gebeuren, maar dat het natuurlijk fijn zou zijn om te winnen.

De directie had sowieso al voorzie om tijdens de middagpauze te feesten in de kloostertuin met muziek van de Spes-DJ’s. “De manier waarop we dit evenement samen aangepakt en beleefd hebben, bracht ons ongetwijfeld dichter bij elkaar, iets wat we na de kille coronatijden heel goed konden gebruiken. Ook al hadden we deze titel nu niet behaald, winnaars waren we sowieso al!”, aldus Katrien Bekaert, één van de trekkende leraren van het Strafste Team.

Nu Spes Nostra Heule gewonnen heeft, gaat het feest na 16.00 uur uiteraard nog verder. MNM trakteert de school tussen 16.00 en 20.00 uur op live optredens van Camille, Omdat Het Kan Soundsystem, Start To DJ Winnaar Magik en MNM Rising Star Judith.

Een jaar lang krijgt de school kansen tot een fijne samenwerking met radiozender MNM.

Op de verschillende T-shirts die de school liet drukken, staat dat Spes Nostra bruist, leert, leeft, inspireert, vertrouwt, coacht, beweegt en durft! “Dit hebben onze leerlingen en medewerkers meer dan bewezen”, luidt het bij de directie. “De eer komt niet aan ons maar aan iedereen op de school toe!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.