Search

Het DCC Team stelde het nieuw rallyseizoen voor

copyright foto Els Deleu

Het afgelopen weekend stelde het DCC team dat in 2016 opgericht werd haar nieuw rallyseizoen, de upgrades van de wagen en enkele nieuwe sponsors voor bij sponsor ‘Tegels en Bouwwerken Heremans’ in de Torkonjestraat in Marke.

DCC staat voor Debue Claude & Co, waar Claude Debue uit Avelgem de piloot is. Claude werkt als chauffeur bij Stadsbader. “Van jongs af aan had ik door een buur van mij in Zwevegem al interesse in de rallysport”, aldus Claude.

Op zijn 18de begon Claude zelf te rijden.

Er zijn drie co-piloten die afwisselend met Claude meerijden. Cédric Lamerand die werkt als chauffeur bij Van Marcke is er één van. Cédric groeide op in Marke en woont in Wevelgem. Hij begon vier jaar geleden met rallys te rijden. Bart Demeyere – zaakvoerder van Barela – uit Avelgem is ook co-piloot. Hij rijdt al 10 jaar. De derde co-piloot is Remco Pollet, een chauffeur uit Hooglede. Hij maakte vorig jaar zijn debuut.

Het team wordt technisch en logistiek ondersteund door Danny Hauspie, Krista Cheyns, Jeroen Courtens en Sam De Wolf, allen uit Avelgem, Erik Desaeyer uit Oudenburg en Seppe Boudringhien uit Vichte.

De wagen

DCC team rijdt met een Opel Ascona A van het bouwjaar 1972. “Het is dezelfde wagen als vorig jaar. “Doordat er enkele sponsors bij kwamen kunnen we dit jaar met nieuwe wielen – en niet met tweedehandse zoals vorige jaren – rijden”, glundert Claude.

“Zonder sponsors is het niet mogelijk want we hebben veel kosten zoals revisies, racingbanden, wisselstukken, brandstof, onderhoudskosten, verzekering, keuring, startgelden voor de wedstrijden en aanpassingen…

Kalender

We reden vorig jaar het VAS (Vlaamse AutoSport) kampioenschap en hebben 1 keer gewonnen in Kasterlee. We waren ook vier keer tweede en een keer derde”, stelt Claude.

“Dit jaar willen we ook enkele nationale wedstrijden meepikken. Na vorig jaar kampioen geweest te zijn in het provinciaal kampioenschap, zijn die nationale wedstrijden weer eens een nieuwe uitdaging.”

De eerste wedstrijd op 8 april in Tielt is meteen al een nationale koers, net als de Aarova Rally in Oudenaarde op 19 augustus en de Omloop van Vlaanderen op 1 en 2 september in Roeselare. “We rijden ook enkele provinciale wedstrijden zoals de ORC Rally in Oostrozebeke op 28 mei, de Rally in Wervik op 13 juni, in Staden op 13 augustus, en de 6 uren van Kortrijk op 18 en 19 november.

DCC team waagt zich ook eens aan een uitstap naar Hautmont in Frankrijk met deelname aan de Rallye Charlemagne van 30 september en 1 oktober.

Oldtimerrit

Het DCC Team organiseert ook nog enkele evenementen ten voordele van het team.

In oktober wordt er nog een eetfestijn gepland maar het eerstkomende evenement is het Leie Mandel Rit Event op zondag 30 april die start in het OC Kappaert in Zwevegem. “Het betreft een dagrit voor oldtimers richting Vlaamse Ardennen waarvoor je nog kan inschrijven tot 25 april. Voor 55 euro per persoon kan je hieraan deelnemen. In de prijs is een ontbijt, een lunch met consumptie, een surprisestop met een drankje in de namiddag  en ’s avonds een barbecue inbegrepen. Inschrijven kan via bukske72@hotmail.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.