Search

Herinrichting Driekerkenstraat gaat maandag van start

beeld @stad Kortrijk

Na de voorbereidende nutswerken starten op maandag 26 februari de vernieuwingswerken in Bissegem met de herinrichting van de Driekerkenstraat.

Het project wordt gefaseerd uitgevoerd.

De aannemer Cnockaert Construct start op maandag 26 februari in de Driekerkenstraat. Er wordt op 2 plaatsen gestart met de werken, nl. tussen de brug en de Kerkvoetweg en tussen de Pastoriekouter en de Neerbeekstraat. Je kan dus de Neerbeekstraat inrijden en via de Kerkvoetweg en de Jozef Verhaeghestraat de Driekerkenstraat (en dus ook de school of het woonzorgcentrum) bereiken.

Van 26 februari tot einde juni kan je niet meer met de auto over de nieuwe Leiebrug rijden.

Aannemer Growebo start op 11 maart in de Vrije Aardstraat en met de aanleg van Bissegem Plage. Dan wordt ook het jaagpad ter hoogte van de werken afgesloten voor één maand.

Fases 3 en 4 worden vanaf 2025 uitgevoerd.

Updates kan je volgen op www.bissegembereikbaar.be

De school De Tandem roept ouders op om te parkeren op parkings Vlienderkouter en Vlaswaagplein. Extra schoolpersoneel wordt ingezet om de wandel- en fietsrijen veilig te begeleiden.

Tijdens de spitsuren zal de politiezone VLAS aanwezig zijn om de verkeersveiligheid te garanderen en toezicht te houden op verkeersinbreuken zoals onder meer foutparkeerders. Wie de verkeersstroom op het kruispunt Bissegemplaats/Driekerkenstraat belemmert riskeert een boete van 160 euro.

De werken die momenteel aan de gang zijn in de Meensesteenweg worden verlengd tot 8 maart, waardoor een overlap van beide werken zal zijn. Daar houd je best rekening mee.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.