Henriette vierde haar 100ste verjaardag

Henriette Terrijn (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdag 17 maart vierde Henriette Terrijn haar 100ste verjaardag in het woonzorgcentrum Sint Vincentius in Kortrijk. Ze kreeg hiervoor bezoek van schepen Stephanie Demeyer.

Henriette werd op 17 maart 1923 geboren in Gullegem. Ze was de oudste van de drie kinderen van wever en hofleverancier van fijn linnen Alfons Terrijn en Zulma Vanooteghem die Café Saaz openhield.

Vader Alfons overleed echter toen Henriette nog maar 3 jaar was. Daardoor groeide Henriette op bij haar grootmoeder en haar jongste tante. Ze liep school in Deinze en zat er op het pensionaat.

Henriette trouwde op haar 23ste met stoffenverkoper Albert Vangheluwe. Het koppel vestigde zich in Kortrijk, waar ze altijd zouden blijven wonen. Sinds augustus 2013 verblijft Henriette in het woonzorgcentrum Sint Vincentius in Kortrijk.

Met Bernard, Marianne en Thérèse kwamen er drie kinderen. Er volgden ook negen kleinkinderen, nl. Gregory, Geoffrey, Robin, Anthony, Camille, Pierre-Paul, Sofie, Sylvie en Martina. Er zijn ondertussen ook al acht achterkleinkinderen en een achter-achterkleinkind.

Henriette nam Café Saaz op de Grote Markt in Kortrijk over van haar moeder. Later zou Henriettes dochter Thérèse op haar beurt de zaak overnemen van haar mama.

error: De inhoud is beschermd!