Henk en Daisy trokken naar een camping in Manhay

Daisy en Henk met de mascotte van het domein (copyright foto Els Deleu)

Henk Soete en Daisy D’Haene zijn nu campingverantwoordelijke bij Domaine Moulin de Malempré in Manhay. Ze ruilden vorig jaar Harelbeke in voor de Ardennen.

Henk (58) en Daisy (56) veranderden in juni van dit jaar van camping in de Ardennen. “We zitten hier nu echt op een topcamping”, luidt het bij het koppel. “Het is hard werken maar je vertoeft natuurlijk tussen allemaal mensen die met vakantie zijn en je kan dus ook meegenieten van het vakantiegevoel.”

Henk en Daisy vormen een nieuw samengesteld gezin. Henk heeft drie kinderen van 33, 31 en 29 jaar en Daisy’s kinderen zijn bijna 35, bijna 34 en 28 jaar. “Samen hebben we negen kleinkinderen”, vertelt Daisy trots.

Henk groeide op in Bissegem, waar hij ook jaren woonde. Hij was 14 jaar zelfstandig electricien, werkte anderhalf jaar in de dienst-na-verkoop van Brico-Plan-It en kon daarna aan de slag bij Cebeo Cheyns, waar hij in de sales gespecialiseerd was in de industrie.

Daisy bracht haar jeugd door in Sint-Eloois-Winkel. In Bissegem en Kuurne is Daisy nog altijd goed gekend. Ze runde in Bissegem Oud Huis Lagae, een krantenzaak waar ook schoolgerief en rookwaren verkocht werden en in Kuurne had ze broodjeszaak De Liesjes, waar nu de Broodjeshoek gevestigd is. Voor ze in februari vorig jaar naar De Ardennen trok, werkte ze in de keuken van het Sint-Pauluscollege in Waregem.

Ardennen

Het koppel verkocht vorig jaar het huis in Harelbeke waar ze ondertussen woonden om naar de Ardennen te trekken, waar ze vorig jaar veel schade opliepen door de overstromingen, ondermeer hun diepvriezers waren kapot en ook heel wat van hun materiaal. Van uit Bissegem werd er een inzamelactie voor Henk en Daisy georganiseerd om deze geliefde Bissegemnaars toch wat uit de nood te helpen, want niet al hun schade werd door de verzekering gedekt.

In juni van dit jaar trokken Henk en Daisy naar een andere camping Domaine Moulin de Malempré in Manhay, 20 km verder dan de stad waar ze campingverantwoordelijke waren tot eind mei, om er opnieuw verantwoordelijke te worden. “Het werk is hier wel veel professioneler. De boekingen gebeuren op computer en alles is hier perfect georganiseerd. “We kunnen hier ook meer organiseren. Er zijn 150 standplaatsen voor vaste en trekcaravans en chalets. De vaste caravans zijn er van eigenaar Decopa uit Wetteren. “Voor wie echt back-to-basic wil, zijn er ook nog drie kampeerweides.”

Verder zijn er verschillende speelpleintjes en is er een verzorgd buitenzwembad, met een klein en een groot bad waar je je met de rieten parasols in Spaanse sferen waant. In de receptie kan je ook boeken, gezelschapsspelletjes en sport- en spelgerief gratis ontlenen en in het seizoen is er vijf dagen per week animatie.

Manhay

Daisy en Henk wonen in Manhay in een huis op de camping, samen met hun hondje en drie poezen. “We hebben een hele goede verstandhouding met de campingeigenaars.”

Het werk voor Henk en Daisy is ook anders. Daisy doet opnieuw de boekingen, runt een winkeltje bij de receptie en staat in voor alle vragen en benodigdheden zoals bv. wasjetons. Ze doet ook de bestellingen voor de maaltijden in het restaurant dat van donderdag tot en met zondag ’s avonds geopend is en de bestellingen van de broodjes. Henk is 6 dagen per week vroeg uit de veren zodat hij broodjes kan afbakken die vanaf 8 uur kunnen afgehaald worden. “Het wordt erg gewaardeerd door de campinggasten dat er verse broodjes kunnen besteld worden. Henk werkt tijdens de openingsuren ook in Bistro Ness, het restaurant waar chef Vannessa heerlijke en verzorgde maaltijden uit haar koksmuts tovert. “Je moet er wel vooraf bestellen, aangezien alles vers klaargemaakt wordt.”

Naast het restaurant is er op het domein ook een frituur die gedurende het seizoen 6 dagen per week ’s avonds geopend is en tijdens het weekend ook ’s middags.

Voor het onderhoud en het werk in de tuin moeten Henk en Daisy in Manhay niet meer instaan. Er is een onderhoudsdienst en iemand werkt er in de tuin. Henks techniche kennis komt bij probleempjes natuurlijk altijd goed van pas.

Henk moest voor de camping in Manhay ook een EHBO-cursus met aansluitend examen volgen. Er is ook een EHBO-ruimte in het receptiegebouw.

Camping

We waren deze week op bezoek in de camping in Manhay die zo goed als helemaal vol zit met vooral Vlamingen en Nederlanders. Dat er vorige week net een heruitzending geweest is van het programma Huizenjagers die op het domein kwam, zal hier ook wel goed aan gedaan hebben. Af en toe kan je op de camping het konijn, de mascotte van de camping tegen het lijf lopen. “Dat konijn kwam er toen de uitbaters de camping begonnen. Het leek fijn voor de kinderen en voor de animatie, en zo begon het konijn overal in het logo voor te komen.”

De camping is heel verzorgd. Veel van de chalets en staancaravans hebben een tuinhuisje en overal zie je dezelfde afsluitingen. Het is een rustig en verzorgd domein.

Manhay ligt op 45 km van Luik en op 30 km van het Groothertogdom Luxemburg. Vanuit Zuid-West-Vlaanderen rijd je er in 2,5 uur naar toe.

https://www.camping-malempre.be/nl

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.