Gullegem nog anderhalve week in de ban van carnaval met als topper een stoet met 50 deelnemers

copyright foto Els Deleu

Na een eerste carnavalweekend weet de Orde van de Vlaskapelle nog niet van ophouden. Nog anderhalve week blijft Gullegem feesten.

Op woensdag 27 april is er een carnavalshow voor senioren en zieken. “Voor 3 euro krijg je in de feesttent een namiddag vol plezier, humor en sketches.” Het seniorenprinsenpaar wordt ook verkozen.  De deuren van de tent gaan open om 13 uur en de show begint om 14 uur.

Prins Glenn I staat er in voor de presentatie van deze namiddag. Dario begeleidt op piano en accordeon. Iedereen kan tijdens de show genieten van een kopje ‘Grootmoeders koffie’, een ijsje en sandwiches aangeboden door de Gullegemse bakkers.

Na de pauze kan je genieten van de Gullegemse revue PLATSE-Lik talent.

Er wordt afgesloten met een tombola.

Op vrijdag 29 april is de tent om 17 uur open voor een coole kidsparty voor kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar. Met meester Simon Delrue van De Gulleboom en DJ Keesie  belooft het een echt feest te worden. “Jezelf wat fluo geven of lichtgevende gadgets dragen kan de sfeer alleen maar ten goede komen”, wordt als tip meegegeven.

De kinderen kunnen er ook genieten van lekkere suikerspin en kinderchampagne.

De inkom voor de kidsfuif bedraagt 3 euro. In deze prijs is een gadget en een consumptie inbegrepen. De ouders zijn welkom vanaf 18.30 uur om een kijkje te komen nemen.

“’s Avonds is er dan Vlastival waar we back to the nineties gaan. In een mum van tijd waren de meer dan 1.000 tickets hiervoor uitverkocht.”

Het programma van zaterdag 30 april wordt een beetje beperkt doordat er die dag schoolfeest is in vbs De Gulleboom. ’s Avonds om 20 uur wordt de revue die in première ging op de seniorenshow nog eens gespeeld. Meer hierover vind je in dit artikel:

Daarna is er zang en dans met de vlasbabes  en de ordeleden. DJ Cotton Sound zorgt voor de muziek.

De drie prinsen Simon, Tom en PeterII presenteren het geheel.

Kaarten aan 5 euro zijn in voorverkoop te verkrijgen bij de ordeleden. Aan de deur betaal je 6 euro.

De carnavalstoet en boemelnacht

Op zondag 1 mei gaat dan vanaf 14 uur de 48ste carnavalstoet door de Gullegemse centrumstraten.

“Iedereen staat hiervoor te popelen. Er zijn meer dan 50 deelnemers. Het is al jaren geleden dat het zo’n grote stoet was.” Het einde van de stoet  die over een parcours van 3 km loopt is voorzien rond 17 à 17.30 uur. Tot 21 uur blijft de Kerkstraat verkeersvrij.

Het feestgedruis gaat verder in de feesttent met om 20.30 uur de uitslag van de stoet.

De winnaars in de categorie wagens, mobiele groepen en individuën ontvangen mooie prijzen.

Ook de carnavalsprijs en de vlaskrote woren uitgereikt aan groepen die er bovenuit steken.

Sam Gooris sluit het feest af tot 3 uur ’s nachts.

De tent wordt de week erop afgebroken.

Er wordt afgesloten met de 35ste boemelnacht op vrijdag 6 mei. Negen cafés in Gullegem nemen deel en richten hun café voor de gelegenheid in in een carnavalesk thema voor een wisseltrofee. De boemelaars zijn verkleed en er is een fotostand aan de kerk. Er is een prijs voor de beste boemelaar, beste boemelgroep en ook voor volle boemelkaarten.

Prins carnaval

Zaterdag was er de verkiezing van Prins Carnaval. Dit kon je hierover lezen op StreekgenoOt:

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.