Groot-Wevelgems Bierfestival

De organisatoren van het Eerste Groot-Wevelgems Bierfestival (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 20 en zondag 21 november zijn alle Groot-Wevelgemse brouwers te vinden op het eerste Groot-Wevelgems Bierfestival (GWBF) in de Wevelgemse Porseleinhallen. Dat festival is gratis toegankelijk.

Wevelgemnaar Carlo De Winter, die vorig jaar afstudeerde als zytholoog wou iets doen om Wevelgemse brouwerijen te ondersteunen en meer bekendheid te geven in eigen gemeente.

“Er was veel belangstelling bij alle Wevelgemse brouwers die gecontacteerd werden. We zijn een land met een biercultuur en denken dat er hier toch veel interesse voor is”, aldus Carlo.

De Porseleinhallen werden gereserveerd voor het weekend van 20 en 21 november.

Gratis festival

De toegang tot het festival is gratis. Elke brouwer bevolkt een eigen stand en er kunnen zo’n 30 bieren geproefd worden. Er zijn er maximum zes per brouwer.

Bij het binnenkomen na het scannen van het Covid Safe Ticket krijgt elke bezoeker een blad met informatie over het festival, de brouwers en de aanwezige bieren. Daarnaast is er plaats voorzien om zelf notities te nemen.

Er kan een basispakket aangekocht worden voor 15 euro. Hiervoor krijg je een GWBF-proefglas van 15 cl en zes jetons. Bij het verlaten van het GWBF kan je je glas inruilen voor een flesje bier van één van de brouwers. Zo kan je het bier dat je lekker vond nog eens opnieuw proeven thuis, of kiezen voor een bier dat je nog niet proefde op het GWBF.

De jetons kunnen ook apart aangekocht worden aan 2 euro per stuk.

Met een jeton kan je terecht bij elke brouwer, maar ook aan de frisdrankbar uitgebaat door KSA De Vlasbloem kan je iets kopen met een jeton. “We dachten natuurlijk ook aan de kinderen en de BOB’s.”

Er werd ook aan foodtrucks gedacht. Daar gebeurt de betaling rechtstreeks met geld.

Telkens van 15 tot 17 uur is er kinderanimatie door Manu Stragier en Filip Van Caeneghem die een nieuw programma in elkaar staken.

Op zaterdagavond is er van 20 tot 23 uur muziek door Bonnes Muziekcarrousel. 

Prijskamp amateurbrouwer

Er werd ook een wedstrijd voor amateurbrouwers uitgeschreven voor elke inwoner van Wevelgem, Gullegem en Moorsele vanaf 18 jaar. Ze konden elk maximum drie brouwsels indienen.

De jury bestaat uit zythologen en bierliefhebbers die de bieren onderwerpen aan een smaaktest en beoordelen op brouwkwaliteit bestaat uit Alex Surmont van Biergroep Wevelgem, Rudi Ghequire (Site Mananger Rodenbach), Katie Van de Weghe (Queens of Hop) en secretaris Carlo De Winter.

De winnaar van deze wedstrijd wint een aankoopbon van BMS Kuurne om brouwmateriaal aan te kopen. Voor de tweede en de derde is er een bak bier aangeboden door de deelnemende brouwers van het GWBF.

Het gratis bierfestival vindt plaats in de Porseleinhallen, Cultuurpad 1 in Wevelgem op

  • Zaterdag 20 november van 14 tot 23 uur
  • Zondag 21 november van 14 tot 19 uur
error: De inhoud is beschermd!