Groot gratis G-voetbaltornooi in Stasegem

trainers en spelers van G-voetbal KOG Stasegem voor een training (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 28 augustus pakt G-voetbal KOG Stasegem uit met het Dovy-tornooi, een groots G-voetbaltornooi waaraan 23 ploegen deelnemen. De toegang is gratis.

Het tornooi dat start om 9 uur vindt plaats op de terreinen van KOG Stasegem aan Veldrijk 22 in Stasegem. Er zijn vijf niveaus, nl. kids (van 6 tot 12 jaar), teens (van 12 tot 16 jaar) en niveau 1, 2 en 3 met verschillende leeftijden vanaf 16 jaar. “Dit jaar doen er 23 ploegen, waaronder een Nederlandse ploeg mee”, stelt hoofdtrainer Filip Verbeke uit Deerlijk.

Tornooi op zondag 28 augustus

Op 28 augustus wordt het Dovy-tornooi georganiseerd. “We pakten ook al eens uit met een benefietwedstrijd en daarop volgden een tiental tornooien.”

De kids spelen op zondag van 9.15 tot 12.30 uur. Hier zijn de deelnemende ploegen KOG Stasegem, de Grasduikers uit Gent, Racing Waregem en Mandel United (Roeselare/Izegem).

De teens spelen ook in de voormiddag, van 9 tot 12.55 uur. Hier spelen KOG Stasegem, KSCT Menen, The Black Devils van Varsenare, Racing Waregem en G-voetbal Kortrijk.

De reeksen van niveau 1, 2 en 3 spelen in de namiddag.

Van 13.50 tot 15.40 uur is reeks 1 aan de beurt met KOG Stasegem, The Black Devils van Varsenare en RKSV Braakhuyzen uit Nederland.

Ook reeks 3 speelt op dezelfde uren op een ander veld. Daar ontmoet KOG Stasegem FC Gullegem en De Grasduikers uit Gent.

Reeks 2 start om 13 uur en speelt tot 16.15 uur. Hier komen KOG Stasegem, JAGO Sint-Amandsberg, KWSC Lauwe, De Westhoek en de Grasduikers uit Gent aan de aftrap.

Op het tornooi kan je ook een hamburger eten en de kantine is open. Er staat ook een springkasteel voor de kinderen.  

G-voetbal KOG Stasegem

Voor die vijf verschillende niveaus wordt G-voetbal ook aangeboden bij KOG Stasegem. Filip Verbeke uit Deerlijk is hoofdtrainer. Hij traint zelf ook ploeg 1 en wordt bijgestaan door zijn vrouw Sophie Depypere als afgevaardigde. Sophie werd door haar inzet al sportverdienste van het jaar. Ze is als een moeder voor de voetballers.

Trainer Chris Demeulenaere en afgevaardigde Kelly Deloof, die allebei in Bavikhove wonen zijn verantwoordelijk voor ploeg 2.

Kristof Opbrouck uit Harelbeke traint ploeg 3. Hier is Nancy Dekimpe uit Heule afgevaardigde.

Wevelgemnaar Dimitri Tancré is trainer van de teens en wordt bijgestaan door afgevaardigde Mathis Verbeke uit Waregem.

De kids worden getraind door Bjorn Priem uit Kuurne. Voor deze ploeg zijn er twee afgevaardigden, nl. Myriam Bouckhout uit Kuurne en Ann Vankeirsbilck uit Zwevezele.

Dan zijn er met Pedro Vandenheede uit Zwevezele en Tom Lecointre uit Bissegem nog twee keepertrainers.

“Met momenteel 65 leden zijn we de grootste G-voetbalploeg van West-Vlaanderen.”

De club zorgt indien dit nodig blijkt ook voor uitrusting. Zo verzamelt men nog bruikbare voetbalschoenen. Het aankopen van een uitrusting mag zeker geen belemmering vormen om te komen voetballen bij ons”, luidt het.

De trainers zijn het er allemaal over eens:” je krijgt veel meer voldoening van je training bij G-voetballers. Je krijgt ook vriendschap en leifde, en dat krijg je niet zomaar in het reguliere leven.”

Voetballers met een beperking van gelijk welke leeftijd zijn altijd welkom om ook te komen voetballen in Stasegem, dit op dinsdagavond van 18.15 tot 19.30 uur.

De vijf ploegen spelen allen in competitie.

Loes Van den Heuvel (Carmen uit De Kampioenen) is meter van de ploeg en Frédérik Deburghgraeve is peter. “Loes is de vorige keer op het tornooi geweest”, vertelt Sophie Depypere.

Geschiedenis

“Zo’n 25 jaar geleden kwam men al trainen met G-voetbal. Recreas betaalde toen een trainer om die trainingen in Harelbeke te geven. Dan is Stasegem begonnen bij Sport Vlaanderen en verhuisde die G-voetbal naar Stasegem.  Ondertussen heeft KRC Harelbeke ook opnieuw een G-voetbalploeg. Er kwamen verschillende spelers bij en men ging in competitie”, aldus Filip Verbeke. “Er is altijd een goed draaiend bestuur geweest. Rik Knockaert uit Dadizele is de huiige voorzitter.”

De laatste jaren trok G Voetbal KOG Stasegem al zes keer naar de Specials. Twee keer kwam de ploeg met een zilveren en maar liefst vier keer met een gouden medaille naar huis. “We zouden de enige ploeg zijn die drie keer na elkaar goud haalde, en wellicht ook de enige ploeg die al 6 keer op rij meedoet aan de finale. We maakten trouwens ook de snelste goal in 12 seconden.” Filip is tevreden om een goed team te hebben. “Het is een grote organisatie. Er zijn kookouders ook nog begeleiders mee.”

Heel wat van de voetballers van G Voetbal KOG Stasegem blinken uit. Nouka Vanrobaeys uit Heule is nog maar 18 en trok al met de Special Flames – dat is het G-voetbalteam van de vrouwen – naar Zweden.

“Mijn broer Bart Depypere uit Harelbeke en Bram Verbrugghe uit Ardooie gingen naar de wereldspelen”, vertelt Sophie. “Michiel Bruyneel uit ingooigem die bij ons speelt trok dan weer naar de winterspelen voor het skieën.”

De G-voetbalploeg uit Stasegem kan op verschillende sponsors met een hart voor de G-sport rekenen. Lions Club Harelbeke Liederik is de hoofdsponsor. Daarnaast komt nu ook Dovy Keukens te staan. Devils Rock for an Angel, een metal festival in Zillebeke dat op 24 september plaats vindt (ticketinfo op www.devilsrockforanangel.be) sponsort ook.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.