Gouden G-voetballers gehuldigd

copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 20 augustus werden de G-voetballers van KOG Stasegem in het Harelbeekse stadhuis gehuldigd voor hun gouden medaille tijdens de Specials.

“Het wordt een terugkerend evenement om de G-voetballers uit te nodigen voor hun medailles”, sprak burgemeester Alain Top. “Door de manier waarop de G-voetballers hun activiteiten uitoefenenen vallen ze elk jaar in de prijzen.”

Schepen van Sport Dominique Windels blikte even terug op de voorbije jaren. “De ploeg nam in 2015 voor het eerst in deel aan de Specials en kwam onmiddellijk al met de gouden medaille naar huis. Dat deden ze in 2016 en 2017 nog eens over. De twee volgende jaren pakten ze zilver. Door de gekende reden waren er twee jaar geen Specials en dit jaar pakten ze onmiddellijk weer de gouden medaille.”

Zowel de G-sporters als het bestuur en de begeleiders die wekelijks aan 65 kinderen, jongeren en volwassenen de kans geven om de voetbalsport volgens hun eigen kunnen te beoefenen verdienen een pluim. De trainingen zijn telkens meer dan gewone voetbaltrainingen, maar vormen een gelegenheid om elkaar terug te zien en leute en plezier te maken. De resultaten zijn eigenlijk van ondergeschikt belang.”

Hubert Depypere, ancien in het bestuur mocht de trofee van de stad Harelbeke in ontvangst nemen.

Ook enkele leden van hoofdsponsor Lions Harelbeke Liederik waren aanwezig.

G-voetbal KOG Stasegem organiseert op zondag 28 augustus het jaarlijks Dovy-tornooi op de terreinen aan Veldrijk 22 in Stasegem (Harelbeke).

error: De inhoud is beschermd!