Search

Goud voor Theo en Martina

Martina en Theo (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 21 oktober werden Theo Keulemans (73) en Martina Declercq (74) uit Gullegem door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Wevelgem ontvangen op het gemeentehuis in Gullegem voor hun gouden huwelijksjubileum.

Theo

Theo werd als Theophiel geboren in Roeselare. Hij groeide op als tweede in een gezin van drie kinderen in Beveren en later in Hooglede. Nadat Theo zijn schooltijd begonnen was in Beveren volgde hij de rest van de lagere school in Hooglede. Dan trok Theo naar het VTI in Roeselare om er een opleiding A2 Mechanica te volgen. Toen hij 18,5 jaar was begon Theo te werken. “Eerst werkte ik bij mijn vader in de diamantslijperij en na een kleine drie jaar trok ik naar de Spoorwegen, waar ik 34 jaar werkte en ook met pensioen ging.”

Martina

Ook Martina werd in Roeselare geboren. Zij groeide op in Oostnieuwkerke. Ze is de derde in een gezin van negen kinderen. Martina liep school in Oostnieuwkerke. Ze volgde tot haar 16de nog een opleiding snit en naad. Dan ging ze aan de slag in een confectiebedrijf in Hooglede. Nadat ze getrouwd was en in Sint-Eloois-Winkel woonde werkte Martina een jaar in een jutefabriek in Lendelede. Toen haar eerste zoon geboren was moest ze stoppen met werken. Als de kinderen wat ouder waren ging Martina poetsen.

Het huwelijk

Theo en Martina leerden elkaar kennen in feestzaal/dancing ‘t Münchenhof in Langemark. Ze trouwden op 19 oktober 1973 voor de wet en de kerk in Oostnieuwkerke.

Het koppel ging in Sint-Eloois-Winkel wonen en verhuisde in 1980 naar Gullegem.

De kinderen zijn Bart (49, met Leen), Hilde (47) en Celine (43, met Yannick). Marthe (18), Kato (8) en Robin (5) zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Regelmatig gaat Theo eens vissen. Hij fietst ook. Zolang de KWB in Gullegem bestond ging Theo ook naar de KWB. Martina is nog met de KWB mee geweest op busreis.

Martina houdt ervan om ‘de menage te doen’. “Ik probeer gewoon goed te zijn voor de kinderen”, zegt ze.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.