Search

Goud voor Stefaan en Linde

Linde en Stefaan (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 2 september werden Stefaan Verhelst (71) en Linda (Linde) Vercruysse (70) uit Heule door de schepen Stephanie Demeyer ontvangen op het Kortrijkse stadhuis voor hun gouden huwelijksjubileum.

Stefaan

Stefaan werd in Kuurne geboren. Hij is de jongste van de acht kinderen van Jozef Verhelst en Julia Vanoutrijve. Hij groeide op met drie zussen en vier broers.

In het VTI van Kortrijk volgde Stefaan Elektriciteit. Zijn volledige loopbaan werkte hij voor Intercom – Electrabel – Eandis – Fluvius in Kortrijk.

Linde

Linde werd in Kortrijk geboren als tweede in een gezin van drie meisjes. Haar ouders waren elektrieker Antoon Vercruysse en huishoudster Rachel Delaere.

In Heverlee volgde ze Regentaat Lichamelijke Opvoeding/Biologie. Ze gaf Lichamelijke Opvoeding in NIBLO-Deinze.

Het huwelijk

Stefaan en Linde leerden elkaar via de jeugdbeweging kennen. Ze trouwden op 13 juli 1973 voor de wet en op 20 juli 1973 in de Sint-Pieterskerk in Kuurne. Sinds 1973 wonen ze al in de Blauwpoort in Heule.

De kinderen zijn Katrien (47, met Günther Tremerie), Isabel (45, met Rik Gonnissen) en Anneleen (44, met Nicolas Bouteca).

Stefaan en Linde zijn pépé en mémé van Arno (bijna 21), Janne (19), Stien (19), Marte (18), Kaat (18); Kobe (16); Ferre (16); Benne (15) en Free (12)

Vrije tijd

Stefaan houdt van boetseren en keramiek, Linde van valschermspringen en darten.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.