Search

Goud voor Sis en Marina

Sis en Marina (copyright foto Els Deleu)

Op donderdag 14 september kregen Frans (Sis) Verschelde (72) en Marina Bovyn (71) het bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen van de Stad Harelbeke voor hun gouden huwelijksverjaardag. Het bezoek vond plaats bij Sis en Marina thuis, waar Sis nog herstelt van een fietsongeval vier maanden geleden.

Sis

Frans werd geboren in Hulste. Iedereen kent hem echter als ‘Sis’. Hij is de zesde in een gezin van negen kinderen met vijf meisjes en vier jongens uit de Minister De Taeyelaan in Hulste. Hij ging dus naar de kleuter- en lagere school in Hulste. Daarna volgde Sis Latijn-Grieks aan het Don Boscocollege in Kortrijk. Na zijn 18de volgde Sis verpleegkunde in Brugge. Na zijn studies ging Sis in de operatiezaal van de kliniek in Izegem werken. Hij bleef er 42 jaar.

Marina

Een maand voor de uitgerekende bevallingsdatum werd Marina thuis in Kaprijke geboren. Er waren vijf kinderen bij haar thuis, twee jongens en drie meisjes.

Marina was vanaf haar vijf jaar intern in Brugge bij de Jozefienen, dit samen met haar jongere zus. Ze bleef er tot haar 18de en studeerde er Handel. Ze volgde ook een extra cursus medisch secretariaat.

Nadat ze stage gedaan had in het ziekenhuis kreeg Marina zin om verpleegkunde te studeren. Ze studeerde voor vroedvrouw, een werk dat ze 19 jaar uitoefende. Uiteindelijk bleef Marina thuis om voor de kinderen en voor oma te zorgen.

Het huwelijk

Na drie jaar verkering trouwden Sis en Marina op het einde van de legerdienst van Sis. Het wettelijk huwelijk vond plaats in het stadhuis van Brugge op 14 september 1973. Een kleine twee uur na het wettelijk huwelijk trouwde het koppel in de Sint-Michielskerk in Brugge.

De huwelijksreceptie vond plaats in het huis van Marina’s papa en er werd daarna feest gevierd bij de buren in het café ’t Schuttershof in de Rijselstraat.

Sis en Marina woonden de eerste drie jaar in Izegem tot ze hun huidige woning in de Brugsestraat in Hulste kochten.

De kinderen zijn Bieke, Nele (met Johan Beele) en Sien (met Dami Oni). Aaricia, Yacintha, Nanou, Jayden, Kasey en Jaxton zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Sis en Marina zijn gekende vrijwilligers in Hulste. Sis is mantelzorger voor zijn mama, vrijwilliger in de kerk in Hulste, compostmeester, mooimaker en bestuurslid van Tuinhier. Hij gaat tuinieren bij oudere mensen en klussen in de meisjesschool. Ook Marina is paraat bij veel van deze activiteiten.

Ze zijn samen vrijwilliger in het Dorpshuis De Rijstpekker en gaan ook graag fietsen, maar na het ongeval van Sis vier maanden geleden, ligt het vrijwilligerswerk eventjes stil.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.