Search

Goud voor Ronny en Claudine

Ronny en Claudine (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 2 december werden Ronny Verpoucke (69) en Claudine Beindorff (68) uit Kooigem op het Kortrijkse Stadhuis ontvangen door gemeenteraadslid Stephanie Demeyer voor hun gouden huwelijksjubileum.

Ronny

Ronny werd in Roeselare geboren als zoon van arbeider Napoleon Verpoucke en Marguerite Baeckelandt. Hij is de tweede van vier kinderen. Zijn broer en zussen zijn Johny, Rita en Gina.

Ronny volgde het lager onderwijs en deed zijn legerdienst in Duitsland bij de landmacht. Hij werkte daarna als garnierder bij zetelfabriek Secur in Roeselare, tot het bedrijf failliet ging. Daarna werd Ronny schilder bij de Bouwmaatschappij De Mandel in Roeselare.

Claudine

Claudine werd in Watermaal-Bosvoorde geboren. Ze is de dochter van beroepsmilitair John Beindorff en Emilienne Cornelis. Claudines oudere zus Greta is al overleden.

Claudine deed haar zes jaar middelbaar Technische Handel in de Burgerschool in Roeselare.

Ze werkte 33 jaar als administratief bediende in de apotheek van het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare, dat later AZ Delta werd. Ze werkte er van 1 oktober 1977 tot aan haar pensioen in 2015.

Het huwelijk

Ronny en Claudine leerden elkaar kennen in het uitgangsleven in Roeselare. Ronny’s zussen Rita en Gina waren vriendinnen van Claudine.

Het wettelijk huwelijk vond plaats op 23 november 1973 in Roeselare. Het kerkelijk huwelijk in dezelfde stad volgde op 18 januari 1974. Er was een mooi feest met een orkest.

Het koppel woonde eerst in de Hendrik Consciencestraat in Roeselare, ging dan op Tassche in Ardooie wonen, kwam dan terug naar Roeselare in de Kleine Weg en verhuisde in 2011 naar Kooigem.

Yves (44) is de zoon. Met Hanne (°2005) en Nanou (°2013) zijn er twee kleindochters.

Vrije tijd

Ronny en Claudine doen hondensport met Duitse herders. Claudine is ook trainer en bestuurslid.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.