Search

Goud voor Roland en Rita

Roland en Rita (copyright foto Els Deleu)

Onlangs vierden Roland Callant (73) en Rita Vancraeyenest (70) hun gouden huwelijksjubileum in het stadhuis van Harelbeke. Ze werden er ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur.

Roland

Roland werd thuis geboren in Outrijve. Hij was de jongste van vijf zonen. De derde is intussen overleden. Roland groeide op in Outrijve en Avelgem. Zijn vader werkte in de textielnijverheid en zijn moeder zorgde voor het huishouden.

Kleuter en lager deed Roland in gemeenteschool in Avelgem. Dan trok hij naar het Atheneum van Avelgem om er het technische te volgen. Op zijn 14de begon hij te werken, eerst 12 jaar in de textielnijverheid bij Lefevre in Otegem en daarna in de elektriciteitscentrale van Ruien. Op zijn 56ste kon hij met brugpensioen gaan.

Rita

Rita zag het levenslicht in ‘het moederhuis’ in Avelgem. Ze was enig kind en groeide op in Heestert en later in St-Louis in Deerlijk. Haar vader werkte in de elektriciteitscentrale in Ruien en haar mama werkte in de textielnijverheid.

Rita volgde kleuter- en lagere school in Sint-Lodewijk in Deerlijk. In het middelbaar volgde ze vier jaar het beroepsonderwijs in Deerlijk. Dan trok ze naar Vanneste-Verwee in St-Louis. Daarna werkte ze 32 jaar in het onderhoud bij het OCMW van Zwevegem. Op haar 60ste ging ze met pensioen.

Het huwelijk

Roland en Rita leerden elkaar kennen in de Veracruz. Na twee jaar ‘in kennis zijn’, trouwde het koppel voor de wet in Deerlijk op 22 september 1972. Het kerkelijk huwelijk in de kerk van St-Louis volgde de dag erop. Er was feest in De Gilde in Zwevegem.

Roland en Rita woonden eerst negen maanden in St-Louis tot hun sociale woning in Otegem klaar was. Daar woonden ze 44 jaar tot ze vijf jaar geleden langs de Leie in Harelbeke kwamen wonen.

De dochter Sofie is getrouwd met Franky Vanassche en woont ook in Harelbeke. Thomas en Amber (met Sven Lemaire) zijn de kleinkinderen.

Om het gouden huwelijksjubileum te vieren ging de familie samen eten in de Muizelmolen in Hulste.

Vrije tijd

Roland spendeerde veel vrije tijd in de hulp bij de kleinkinderen.

Roland en Rita gaan ook vaak naar hun appartementje aan zee in Sint-Idesbald. Ze gaan ook veel fietsen en wandelen.

Ze zijn ook vrijwilliger in het woonzorgcentrum in Heestert en als er nog tijd overblijft gaan ze graag op reis. Vroeger reisden ze de wereld rond maar nu blijven ze dichterbij.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.