Search

Goud voor Pierre en Martine

Martine en Pierre (copyright foto Els Deleu)

Pierre Maes (73) en Martine Coppens (69) uit Kortrijk werden op zaterdag 17 december op het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer voor hun gouden huwelijksjubileum.

Pierre

Pierre werd in Kortrijk geboren als jongste zoon van treinbestuurder Karel Maes en Godelieve Foulon. Zijn halfbroer en halfzus zijn Walter (+) en Jacqueline. Zijn broers zijn Romain en Willy (+). Pierre ging 2 jaar naar het VTI en deed in 1968 zijn legerdienst in Duitsland. Hij werkte vier jaar als goudsmid en 40 jaar als postbode.

Martine

Martine werd ook in Kortrijk geboren als oudste van drie kinderen. Haar broers Philippe en Christian zijn vorig jaar echter allebei overleden. Haar vader René Coppens was een zeer bekend fietsenmaker van de Sint-Denijsestraat in Kortrijk. Haar mama Lea Vancoillie hielp haar man bij de verkoop van fietsen en ze deed het huishouden.

Haar lager volgde Martine aan Sint-Lutgardis in de Doorniksewijk in Kortrijk. Daarna volgde ze 6 jaar sociaal technische in Sint-Theresia in Kortrijk.

Martine was 25 jaar boekhoudhulp bij Glorieux in de Wagenmakersstraat. Ze deed er ook het onthaal en was winkelbediende. De laatste 14 jaar van haar loopbaan deed ze naschoolse opvang en de boekhouding in de lagere school Drie Hofsteden.

Het huwelijk

Pierre en Martine leerden elkaar op 10 juli 1971 kennen in de zaal van DJ Ronny in de Hallen. Ze dansten samen. “We dachten van elkaar dat we Fransen waren en spraken Frans tegen elkaar”, vertellen Pierre en Martine. Toen Pierre aan Martine vroeg waar ze woonde zei ze in de Sint-Denijsestraat. Hij woonde in de Oudenaardesteenweg. “Sindsdien spreken we Vlaams tegen elkaar”, lacht het koppel.

Pierre en Martine trouwden op 4 november 1972 in het stadhuis in Kortrijk en in de Sint-Elisabethkerk in Kortrijk. Er werd feest gevierd in zaal Van Wonterghem met discobar Marc Van Wonterghem. De openingsdans was ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong. Het werd een echt familie- en vriendenfeest. De huwelijksreis ging naar Torremolinos in Spanje.

Pierre en Martine woonden eerst twee jaar in de Oudenaardsesteenweg, dan vijf jaar in de Wolvenstraat en sinds 1979 wonen ze in de Boerderijstraat in Kortrijk.

De dochter is Sandy (46) die samen is met Tom Ottevaere. Jennifer (19) en Robbie (14) zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Pierre houdt van voetbal. Pierre en Martine zijn allebei KVK-supporters. Samen of met vrienden gaan ze graag naar toneel en optredens.

Martine houdt ook van lezen en is graag bij vrienden.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.