Search

Goud voor Patrick en Mariette

Mariette en Patrick (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdag 12 augustus werden Patrick Pattyn (72) en Mariette Desplenter (76) uit Harelbeke op het stadhuis van Harelbeke voor hun gouden huwelijksjubileum ontvangen door een ruime delegatie van het stadsbestuur.

Patrick

Patrick werd thuis in een bakkerij in Harelbeke geboren als enig kind, maar een verwend nest was hij zeker niet. Hij liep school in het centrum van Harelbeke en trok toen hij 11,5 jaar was naar de bakkersschool in Brussel. Op vrijdag liep hij stage in de Sokkel, waar hij op zijn 16de ging werken. Daarna werkte Patrick ook nog in een bakkerij in Vilvoorde. Voor hij thuis begon te werken moest hij de stiel elders leren van zijn vader, om ervaring op te doen. Toen Patrick in de zaak kwam, werd er naast brood ook patisserie gebakken.

Mariette

Mariette werd geboren op een boerderij in Aalbeke. Ze is de derde van zes kinderen. Er waren vijf broers, onder wie er één overleden is. Na haar lager onderwijs in Aalbeke ging Mariette nog tot haar 16de naar het Spes Nostra in Heule waar ze Snit en Naad volgde. Na haar studies werkte Mariette thuis op de boerderij. Na haar huwelijk deed ze de winkel in de bakkerij.

Het huwelijk

Patrick en Mariette leerden elkaar kennen in de Golden River in Deerlijk. Ze trouwden op 1 augustus 1972 voor de wet en voor de kerk  in Aalbeke. Er was eerst ‘schuimwijn’ in de Abattoir in Aalbeke en dan volgde een feest in een zaal op ‘Bellegem Platse’.

Patrick en Mariette woonden negen jaar bij de ouders van Patrick in de bakkerij. Toen Patricks vader met pensioen ging verhuisde hij. Patrick en Mariette runden de bakkerij verder en verhuisden op hun beurt naar een appartement toen Patrick op zijn 60ste met pensioen ging en er met zoon Vincent een vierde generatie aan kwam.

De kinderen zijn Vincent (met Bieke Baert) en Francis, die schepen is in de Stad Harelbeke. De kleinkinderen zijn Helene, Noor, Saar, Stiene en Eli.

Vrije tijd

Het koppel deed vroeger mooie reizen: ze trokken onder meer naar Brazilië en Indonesië en ook cruises doen ze graag.

Mariette speelde vroeger badminton en nu wandelt ze nog graag.  

Patrick houdt van kaarten en hij doet ook vrijwilligerswerk in De Parette.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.