Search

Goud voor Noël en Marie-Louise

Marie-Louise en Noël (copyright foto Els Deleu)

Noël Decloedt (74) en Marie-Louise Dierckens (70) werden op zaterdag 10 september op het gemeentehuis van Gullegem ontvangen voor hun gouden huwelijksjubileum door een delegatie van het gemeentebestuur van Wevelgem.

Noël

Noël Decloedt werd in Izegem geboren en groeide op in Koolskamp. Zijn ouders waren een hoefsmid en een huisvrouw. Noël was het tweede kind in het gezin. Zijn oudere zus is overleden en hij heeft nog drie broers.

Noël deed de eerste twee ‘studiejaren’ in Koolskamp en ging voor de rest van zijn lager onderwijs naar de Broeders in Ardooie. In het middelbaar volgde hij Mechanica in Tielt.

Op zijn 18de begon Noël te werken bij Clayson, een bedrijf in Zedelgem waar voornamelijk ‘pikdorsers’ geproduceerd werden. In 1969 begon Noël bij de spoorwegen. Hij werkte onder meer in Kortrijk, Antwerpen en Gent.

Marie-Louise

Marie-Louise werd in Roeselare geboren maar groeide net als Noël op in Koolskamp. In het gezin waar vader fabrieksarbeider was en moeder huishoudster, waren drie kinderen. Marie-Louise was de oudste. Ze had nog twee broers onder wie er één overleden is.

Marie-Louise ging naar Koolskamp naar het lager. In het middelbaar volgde ze Snit en Naad in Pittem. Op haar 16de ging ze aan het werk. Ze ging naaien bij Waelkens in Ardooie. Na vijf jaar bleef ze thuis om voor haar gezin te zorgen.

Het huwelijk

Noël en Marie-Louise woonden niet ver van elkaar. “We waren als het ware buren en kenden elkaar op die manier.”

Ze trouwden op 11 augustus 1972 voor de wet en de dag erop voor de kerk in Koolskamp.

Ze gingen eerst in Ingelmunster wonen en verhuisden in 1978 naar Gullegem om dichter bij het werk van Noël te wonen. Daar wonen ze nog altijd.

Ilse is de enige dochter. Ze is getrouwd met Pascal Lobbens en woont in Harelbeke. De kleindochter is Tessa Lobbens (met Tibo Sissau) uit Houthulst.

Noël en Marie-Louise gaan graag naar de activiteiten van OKRA Gullegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.