Search

Goud voor Marcel en Rita

Marcel en Rita (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 17 december vieren Marcel Velter (74) en Rita Derdeyn (78) uit Marke hun gouden huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Marcel

Marcel werd in Oostende geboren. Hij is de zoon van bediende Camiel Velter en Hendrika Verschooren. Zijn broer en zus en Dany en Nicole.

Marcel liep school in het O.L.V.-college in Oostende. Dan trok hij naar de universiteit van Gent. Hij deed interims in de scheikunde en deed ook administratie. Hij was informaticus in de bank in Brussel.

Rita

Rita werd in Rollegem geboren in het kroostrijk gezin van gemeentebediende Remi Derdeyn en Antoinette Bels. Haar broers en zussen zijn Annie, Monique, Pia, Luc, Marc, Mia, Magda, Patrick en Christian.

Haar middelbaar volgde Rita in ’t Fort en dan trok ze naar de normaalschool Sint-Andreas in Brugge. Ze was van 1965 tot 2000 kleuterjuf in Aalbeke.

Het huwelijk

Marcel en Rita leerden elkaar kennen in de jeugdclub in Oostende. Het wettelijk huwelijk vond plaats op 15 december 1972. Ze trouwden op 23 december 1972, een koude mistige dag, in de Sint-Antoniuskerk in Rollegem.

Het koppel woonde zes jaar in Kortrijk en trok dan naar Marke.

De kinderen zijn Jurgen (48) met Jo Dierynck en Karen (45) met Pascal Stael. Niels, Martijn, Kasper, Sara en Bas zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Marcels hobby’s waren turnen en de jeugdclub.

Rita werkt graag in de tuin en kijkt televisie.

Het koppel houdt van wandelen, lezen en reizen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.