Search

Goud voor Marc en Rosanne

Rosanne en Marc (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 17 december kwamen Marc Van Wijmelbeke (74) en Rosanne Vromman (71) naar het Kortrijkse stadhuis om er hun gouden jubileum te vieren. Ze werden ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Marc

Marc werd in Avelgem geboren als oudste in een gezin van drie kinderen. Zijn ouders waren metser Victor Van Wijmelbeke en Simonne Vanderbeken.

Marc liep school in het Sint-Jan-Berchmanscollege in Avelgem en later in de Technische School Depoortere in Ronse. Hij werkte van 1966 tot aan zijn brugpensioen in 2003 bij Bekaert in Zwevegem.

Rosanne

Rosanne is geboren en getogen in Heule. Ze is het tweede kind van vlasser Eugène Vromman en Célesta Landuyt. Rosanne volgde de opleiding Snit en Naad in het Spes Nostra in Heule. Ze ging werken bij Gheys waar ze uniformen van de rijkswacht naaide tot ze thuis bleef om voor de kinderen en het huishouden te zorgen.

Het huwelijk

Marc en Rosanne leerden elkaar in 1970 kennen in het uitgaansleven in Deerlijk en Waregem. Ze trouwden op 6 december 1972 in het gemeentehuis van Heule. Elf dagen later trouwden ze op een frisse maar zonnige dag in de kerk in Sente. Er werd feest gevierd bij Van Wonterghem in Kuurne. Het dansfeest werd geopend met ‘Rote Rosen’ van Freddy Breck.

Het jonggetrouwd stel ging eerst in Lendelede wonen. Later verhuisden ze naar de Sint-Katharinastraat in Heule. De dochters zijn Els, An en Lies. Er zijn met Frederik, Robbe, Auréline, Wout, Lotte en Arnaud zes kleinkinderen.

Vrije tijd

Marc was drummer bij De Verenigde Vrienden in Avelgem en hij voetbalde ook.

Rosanne houdt van naaien en is ook graag aan de slag in de tuin of op de bioboerderij.

Marc fietst graag.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.