Search

Goud voor Marc en Lugarde

Marc en Lutgarde (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 9 oktober kregen Marc Thermote (76) en Lutgarde Hoflack (71) tijdens hun feest het bezoek van een delegatie van het college van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Wevelgem, dit voor hun gouden huwelijksjubileum.

Marc

Marc werd in Gullegem geboren, waar hij opgroeide in het landbouwersgezin van Jules Thermote en Martha Viaene in de Daalstraat. Paul en Germain zijn zijn oudere broers en Monique en Jacques zijn jongere zus en broer.

Tot zijn 12de liep Marc school in Gullegem. Daarna ging hij nog tot zijn 14de naar Don Bosco in Doornik om er zijn Frans te leren. Dan bleef hij thuis op ’t hof om er te werken.

Lutgarde

Lutgarde is de dochter van landbouwers Gerard Hoflack en Maria Vanthuyne. Zij werd in Roeselare geboren en groeide op in Staden. Haar oudere broers en zussen zijn Roger, Godelieve, Andre (+), Camiel (+), Christiane (+) en Arlette. De jongere zussen zijn Jacqueline (+) en Annie.

“Ik was graag schooljuffrouw geworden maar moest toen ik 14 à 15 jaar was na mijn schooltijd thuisblijven om de koeien te melken”, vertelt Lutgarde die later nog avondschool volgde om te leren naaien.

Het huwelijk

Marc en Lutgarde leerden elkaar kennen op een KLJ-bal in de Cortina in Wevelgem. Ze trouwden op 8 september 1972 voor de wet en op 12 september 1972 voor de kerk.

Tijdens hun huwelijksfeest werd er een neefje geboren.

Het koppel ging wonen in Marcs ouderlijk huis. “Mijn ouders zijn dan verhuisd”, zegt Marc.

Marc en Lutgarde runden de boerderij verder. Ze begonnen ook hun bloemkolen te verkopen naast de Supra Bazar in Gullegem, wat al snel resulteerde in de groenten- en fruitwinkel naast de Supra Bazar, waar vooral Lutgarde in de winkel stond.

Er kwamen twee zonen in het gezin: Kurt (met Griet Lauwers) die in Gullegem woont en Kris (met Veerle Verhaeghe) die in Geluwe woont. De kleinkinderen zijn Elien (18), Niels (12) en Elise (10).

Sinds hun pensioen zijn nu ook Marc en Lutgarde verhuisd naar het huis naast de boerderij, waar zoon Kurt en zijn vrouw Griet nu wonen en de boerderij runnen. Griet doet nu de groenten- en fruitwinkel.

Vrije tijd

Veel vrije tijd hadden Marc en Lutgarde niet. Ze werkten 7 dagen op 7. Marc helpt ook nu nog mee met zijn zoon. Marc is lid van de Landelijke Gilde en Lutgarde van Ferm, dat vroeger KVLV was.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.