Search

Goud voor Marc en Lena

Marc en Lena (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 4 juni vierden Marc Dejonckere (73) en Lena Verhelst (68) hun gouden huwelijksverjaardag in het Harelbeekse stadhuis. Het koppel trouwde op 26 mei 1972.

Ze werden ontvangen voor Burgemeester Alain Top en schepenen Lynn Callewaert en Kathleen Duchi.

Marc

Marc werd thuis geboren in Bavikhove. Hun thuis was in de ‘Lijkweg’, dat is nu het begin van de Vierkeerstraat. Zijn vader werkte in Interlin in Beveren-Leie en zijn moeder zorgde voor ‘de menage’.

Hij is de middelste in een gezin van drie kinderen. Zijn oudere broer Libertus die 10 maanden ouder was en zijn jongere broer Eric die 6 jaar jonger was zijn beiden overleden.

Marc ging naar de kleuter- en de lagere school in Bavikhove.

Op zijn 14de ging hij aan de slag bij de firma Florin, een kartonkapperij in Kortrijk. Vervolgens werkte hij bij de firma Isocab, eerst in de Kervijnstraat en later in de Treurnietstraat in Bavikhove. Hij mocht op zijn 58ste met pré-pensioen gaan.

Lena

Lena werd in Tielt geboren als oudste van een gezin van twee kinderen. Haar broer is overleden. Haar papa werkte in de textielnijverheid en haar mama werkte bij de boeren.

Lena ging naar Marielo in Tielt naar de kleuter- en de lagere school.

Op haar 14de begon ze te werken, eerst als naaister in Meulebeke en daarna bij de firma Van Hollebeke aan de Paanders in Meulebeke. Na haar huwelijk ging Lena bij Vanhautte in de Vaernewijckstraat aan de slag. Ze werkte er tot de geboorte van haar zoon. Dan bleef ze thuis om voor het gezin te zorgen.

Het huwelijk

Marc en Lena leerden elkaar kennen op een bal in Oostrozebeke. Ze verkeerden 2 jaar toen ze op 26 mei 1972 in Meulebeke trouwden. Er was feest in zaal ‘De Torengalm’.

Het koppel ging aan de Tramstatie in Bavikhove wonen. Later verhuisden Marc en Lena naar de reke aan den Herder in de Kuurnsestraat. Ze woonden op de grens van Bavikhove, Kuurne en Hulste. Na het overlijden van broer Libertus zijn ze in zijn huis in de 25ste Linielaan in Bavikhove komen wonen.

De zoon is Niko, die gehuwd is met Wendy Minnekeer. Quinten, Xenne en Lize zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Marc houdt van koken en bakken. Hij is ook heel actief in vele Bavikhoofse verenigingen zoals het Feestcomité, de Bavostappers en Ziekenzorg.

Lena verzamelde vroeger veel kaarsen maar is daar een beetje mee gestopt omdat ze er teveel had.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.