Goud voor Luc en Martine

Martine en Luc (copyright foto Els Deleu)

Luc Deseyn (76) en Martine Lefebvre (74) uit de Processiestraat in Bellegem vierden op zaterdag 26 november hun gouden huwelijksjubileum in het stadhuis van Kortrijk. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Luc

Luc werd in Roeselare geboren als de jongste in het gezin van Karel Deseyn en Marcella Vercant. Zijn broer en zussen zijn Marc, Magda en Hilda.

Luc genoot een technische opleiding in het VTI van Roeselare. Hij begon zijn carrière als technieker bij de firma Soubry. Dan werd hij nationaal voorzitter van KAJ, nationaal verantwoordelijke voor het ACV en verbondssecretaris van ACV Zuid-West-Vlaanderen.

Luc was onder meer actief in het streekbeleid, als ondervoorzitter van Leiedal en als voorzitter van REBAK (Regionaal Beleidscomité Arrondissement Kortrijk).

Martine

Martine werd geboren in Kortrijk. Ze groeide op in Bellegem. Haar vader René Lefebvre was leraar aan het VTI in Kortrijk. Hij was van 1964 tot 1976 schepen in Bellegem en vanaf de fusie in 1976 tot in 1982 schepen van Burgerlijke Stand in Kortrijk. Haar mama Andrea Depaepe was kleuterleidster.

Martine is de oudste van vier kinderen. Haar broers zijn Guido, Hugo en Theo.

Martine trok naar O.L.V. van Bijstand voor haar technisch secundair onderwijs. Dan volgde ze regentaat Snit en Naad in de Maricolen in Brugge. Ze begon haar loopbaan in 1968 als lerares in het Sint-Vincentiusinstituut in Avelgem. Van 1969 tot 1972 was ze beroepskracht bij Jeugdbeweging VKAJ voor de regio Kortrijk. Van 1972 tot 2004 vervulde Martine meerdere functies in het Buitengewoon Onderwijs De Lange Munte in Kortrijk, BuSO De Kouter Kortrijk en op de Pedagogische Begeleidingsdienst van het bisdom Brugge.

Het huwelijk

Luc en Martine leerden elkaar kennen in de jeugdbeweging KAJ en VKAJ in 1970. Ze trouwden in het gemeentehuis in Bellegem op 17 november 1972. Het kerkelijk huwelijk vond in Bellegem plaats op 25 november 1972. Er was feest met vele vrienden in Den Bouw in Bellegem. Er was een Breughelmaaltijd.

Luc en Martine woonden van 1972 tot 1981 in de Roggestraat in Bellegem. Nu wonen ze in de Processiestraat.

De kinderen zijn Brecht (48) die gehuwd is met Mieke De Swaef, Roel (46) die gehuwd is met Edith Deceuninck en Ruth (41) die gehuwd is met Steven De Wit.

De kleinkinderen zijn Thibe (van 2003), Henry (van 2004), Robine (van 2006), Marie Laure (van 2006), Auguste (van 2008), Warre (van 2008), Ynn (van 2010), Clément (van 2010) en Jakob (van 2012).

Vrije tijd

Luc was/is ondermeer actief in de sport, de KAJ, het ACV, OKRA en hij is voorzitter van Beweging.net Bellegem.

Martine houdt van reizen, fietsen en wandelen.

Vroeger vervulde ze bestuursfuncties bij KAV en zowel plaatselijk als regionaal bij ACW en later Beweging.net. Ze was ook syndicaal afgevaardigde in haar werkomgeving.

Ze is teamleider bij OKRA Bellegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen