Search

Goud voor Luc en Linda

Linda en Luc (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 12 november werden Luc Descamps (72) en Linda Cottenie (68) op het Kuurnse gemeentehuis door een delegatie van het gemeentebestuur en van de Ezelsorde ontvangen voor hun gouden huwelijksverjaardag.

Luc

Luc is de zoon van Omer Descamps en Moniek van Steenkiste. Hij werd in Kortrijk geboren en groeide er op de Marionetten op als tweede oudste in een gezin van vijf kinderen. Luc ging als kleuter naar het plaatselijke dorpsschooltje op 2 huizen van waar hij woonde. Hij ging op Walle naar de lagere school. De dag na zijn 14de verjaardag ging Luc werken in de Kortrijkse Katoenspinnerij waar hij bleef tot aan het faillissement. Op dat moment kon Luc met pensioen gaan.

Linda

Linda werd geboren in het ‘moederhuis’ van Kuurne. Ze groeide met nog twee oudere broers op als jongste van de drie kinderen van Roger Cottenie en Denise Callens. Het gezin woonde op de Leiehoek, dicht bij de Krekel.

Linda ging naar school in de Kortrijksestraat, naar de RMS (RijksMiddelbare School) en naar de Boomgaardschool. Toen haar moeder ziek werd moest Linda met school stoppen in het derde middelbaar en mee instaan voor het huishouden. Linda ging ook werken in de CARAD en na 10 maanden trok ze naar de katoenspinnerij in Stasegem om er meer te verdienen. Ze werkte er 28 jaar, tot de spinnerij failliet ging. Daarna werkte Linda nog vijf jaar bij de Intercommunale IMOG als sorteerder. Ze werkte ook nog met PWA-cheques en kuiste onder meer de kerk en ze deed het onderhoud in scholen. Sinds 2014 is Linda met pensioen.

Het huwelijk

Luc en Linda leerden elkaar kennen in de Kortrijkse Katoenspinnerij. Na het werk in de Metropool aan het Plein in Kortrijk leerden ze elkaar beter kennen.

Het koppel trouwde na twee jaar verkering op 11 november 1972 voor de wet.

Ze trouwden op 16 juni het jaar erop voor de kerk. Daarna woonden Luc en Linda 14 maanden in bij de ouders van Linda voor ze verhuisden naar de Weidenstraat, waar ze nog altijd wonen.

De dochter is Nancy (43). Ze is getrouwd met Wouter Byttebier. Lore (13) en Lukas (10) zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Luc werkt graag in de tuin en zorgt dat deze mooi onderhouden blijft. Hij doet altijd de boodschappen met de fiets.

Luc en Linda gaan wekelijks kaarten. Vroeger speelden ze samen met de vinken.

Luc en Linda gingen vroeger niet echt op reis en bleven graag thuis met hun dwergpoedel Pinkie. Toen ze eens een reischeque van 30.000 frank wonnen bij een wedstrijd, konden ze 10 dagen naar Lanzarotte. Het koppel trok ook nog naar Duitsland en Frankrijk en gaat nu ook elk jaar naar de kust in Middelkerke. Dan komen de kinderen ook langs.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.