Goud voor Luc en Anna

Luc en Anna (copyright foto Els Deleu)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op zaterdagnamiddag 12 februari kregen Luc Salembier (68) en Anna Vermont (68) uit Moorsele het bezoek van burgemeester en schepenen omwille van hun gouden huwelijksjubileum.

Luc Salembier werd geboren in een gezin van vijf zonen in Moorsele.

Anna Vermont is van Rollegem-Kapelle. Ze groeide op in een gezin van acht kinderen, vier meisjes en vier jongens. Er zijn er nog zes in leven.

Op hun veertien jaar zijn Luc en Anna al gaan werken. Ze werkten bij Cleppe-Claerbout in Heule en leerden elkaar ook daar kennen.

Het koppel trouwde op 11 februari voor de wet, en op 12 februari voor de kerk in Rollegem-Kapelle. Ze gingen eerst een tijdje meewonen in het ouderlijk huis van Anna en kwamen toen de oudste dochter geboren werd in de Olmenlaan wonen, in het huis naast hun huidige woning waar ze ondertussen al 15 jaar wonen.

Luc ging nog schilderen en werkte daarna als metser. Later werd hij zelfstandige in bouwwerken. Anna werkte nog in een spinnerij.

In hun vrije tijd gaan Luc en Anna graag samen fietsen of wandelen.

Luc en Anna hebben twee dochters, nl. Nathalie (met Krist) en Stefanie (met Jos). Ze wonen allebei in Moorsele.

Stijn (met Donia), Thomas (met Lisa), Emma, Lore en Merel zijn de vijf kleinkinderen en Benthe en Flore zijn de twee achterkleinkinderen.