Search

Goud voor Johnny en Rita

Rita en Johnny (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 30 maart werden Johnny Debeuf (76) en Rita Delombaerde (69) uit Heule op het Kortrijkse stadhuis ontvangen door gemeenteraadslid Stephanie Demeyer voor hun gouden huwelijksverjaardag.

Johnny

Johnny werd in Wervik geboren als jongste in het gezin van drie kinderen van meestergast Georges Debeuf en huisvrouw Yvonne Knockaert. Zijn broers zijn Noël en Lionel.

Na een opleiding metaal aan het VTI Sint-Lucas in Menen en een jaar legerdienst ging hij in 1963 werken bij Gheysen en Verpoort in Frankrijk. In 1969 trok hij naar De Meester in Heule en in 1974 naar de Spoorwegen. Op 1 september 2007 ging hij met pensioen.

Rita

Rita werd in Kortrijk geboren. Haar ouders waren treinbestuurder Maurits Delombaerde en huisvrouw Clara Lainez. Rita heeft nog een oudere broer Dirk.

Rita ging naar de lagere school en later naar Spes Nostra in Heule en naar het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk waar ze een opleiding tot verzorgende volgde.

Ze werkte als verzorgende in het Algemeen Ziekenhuis in Roeselare, in Maria’s Voorzienigheid in Kortrijk en aan de Reepkaai in Kortrijk. In augustus 2013 ging Rita met pensioen.

Het huwelijk

Johnny en Rita leerden elkaar kennen in februari 1972 tijdens een TD in het Lindenhof in Deerlijk. Ze trouwden op 1 maart 1973 voor de wet in Heule. Het kerkelijk huwelijk was op 2 maart 1974 in de kerk in Heule. Er werd feest gevierd met een orkest in de Palmas in Gullegem.

Het koppel woonde van 1974 tot 1978 in de Izegemsestraat in Heule en sinds 1978 in de Kouter in Heule.

De kinderen zijn Veerle (48) die gehuwd is met Christophe Callewaert, Steven (46) en Emmanuel (38) die samenwoont met Evy Noppe.

Johnny en Rita zijn pépé en mémé van Jesica (27) die samenwoont met Jonas Muylie, Thomas (22) en plus-kleindochter Quinny (10). Liam (2) is het achterkleinkindje.

Vrije tijd

Van zijn 12de tot zijn 42ste was Johnny voetballer en dan jeugdtrainer bij KDNS Heule, Toekomst Menen en Winkelsport.  Johnny en Rita supporterden ook voor hun zonen en kleinzoon toen ze voetbalden.

Nu zijn de hobby’s fietsen, wandelen en reizen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.