Search

Goud voor Johnny en Marie Rose

Marie Rose en Johnny (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 13 augustus werden Johnny Vanhaesbrouck (70) en Marie-Rose Debaere (70) voor hun gouden huwelijksjubileum in de Goederenloods in Wevelgem ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur.

Johnny

Johnny werd in ‘het moederhuis’ van Sint-Joris in Menen geboren. Hij groeide op in Rekkem. Daar ging hij naar de lagere school. Voor het middelbaar trok Johnny naar de ‘vakschool’ in Menen om er metaal te volgen.

Johnny ging dan voor zes maanden werken bij De Witte Lietaer. Daarna werkte hij nog aan de douane in Menen-Oost. In 1972 deed hij zijn legerdienst. Hij zat een jaar in Duitsland. Nadat hij in 1973 afzwaaide kon hij onmiddellijk beginnen werken bij Ottoson, een Zweeds bedrijf dat in 1972 in Wevelgem een vestiging opstartte. “In het begin noemde dat Klippan Cabs. Er werden kabines gemaakt. We begonnen er met zo’n 35 mensen. Het bedrijf groeide tot we er op een bepaald moment toch wel met zo’n 200 mensen werkzaam waren. Nadat het bedrijf verkocht werd, volgde er op 4 februari 2000 een faillissement. Ik was er de oudste bediende met 27 jaar dienst”, zegt Johnny. Een maand na het faillissement kon Johnny bij Reznor in Menen beginnen werken. Hij ging er op 1 april 2010 met pensioen.

Marie Rose

Marie Rose werd geboren in ‘het moederhuis’ in Wevelgem. Ze groeide in Wevelgem op ‘op den Artoishoek’. Tot haar 14de ging ze in het centrum van Wevelgem naar school. “Dan ging ik nog 2 jaar naar Kortrijk om er te leren naaien”, vertelt Marie Rose. “Eerst werkte ik een paar maanden in De Prima, een gewezen superette in Wevelgem.” Daarna trok Marie Rose naar een atelier in Kortrijk en iets later kon ze mee met haar vader die meestergast was in ‘De Plush’. Daar werkte Marie Rose in de ‘stopzaal’ en kon ze stukken controleren en herstellen. Toen er twee kinderen in het gezin waren, is Marie Rose thuis gebleven om voor de kinderen te zorgen.

Het huwelijk

Johnny en Marie Rose leerden elkaar kennen in Menen. “Ik ging er met mijn vriendin naar een TD waar Mike Verdrengh en Zaki als DJ muziek draaiden.” Johnny, die bijna nooit uitging in Menen, was er die avond toevallig ook.

Na drie jaar verkering zijn Johnny en Marie Rose op 20 juli 1973 in Wevelgem getrouwd voor de wet en op 28 juli voor de kerk. Er werd feest gevierd in De Fazant in Wevelgem.

Het koppel ging in de Nieuwstraat in Wevelgem wonen. Dan verhuisden ze naar de Menenstraat en in april 1983 verhuisden ze naar hun huidige woning op de Posthoorn in Wevelgem. “We waren van de eersten die hier in de wijk kwamen wonen”, vertellen ze.

In 1986 kwam zoon Kim in het gezin. Hij kwam uit de Filippijnen en was 16 maanden. Kim is ondertussen getrouwd met Leen Desplenter. In 1990 kwam ook dochter Sofie uit de Filippijnen. Zij was toen 13 maanden.
Ondertussen telt het gezin met Ferre, Remi en Esmée ook al drie kleinkinderen.

Vrije tijd

Johnny en Marie Rose doen samen het huishouden en onderhouden hun tuin. “We doen ook samen boodschappen, doen eens een terrasje en genieten ervan om eens uit eten te gaan.”  

“Vroeger gingen we elk jaar op reis. We zijn een beetje overal in Europa geweest. Tot ze 18 jaar waren gingen de kinderen altijd mee op reis.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.