Goud voor John en Annie

Annie en John (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 11 november vierden John Delahaye, die deze maand 70 wordt en Annie Van der Borght (70) hun gouden huwelijksjubileum. Ze kregen op hun feest het bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Wevelgem.

John

John werd in Wevelgem geboren en groeide op in Moorsele. Zijn ouders waren Henri Delahaye en Yvonne Wallays. “Het was café en Opel-garage bij mijn ouders. Mijn vader was in Moorsele gekend als ‘Rietje Ford’, omdat hij voordien nog in een Ford-garage gewerkt had”, legt John uit.

John is de oudste van de twee zonen in het gezin. Zijn jongere broer is Marc.

John ging naar de Dominiek Savioschool in Moorsele. Voor het middelbaar trok hij naar het Atheneum in Kortrijk waar hij drie jaar zat. De laatste drie jaar ging hij naar het RITO in Kortrijk. “De officiële naam van de school was ‘het Rijksinstituut voor meisjes’,” aldus John. Hij kan ons nog enkele van zijn rapporten voorleggen, waar die schoolnaam gebruikt wordt. Hij volgde er handel.

John deed in 1972 zijn legerdienst en begon op vrijdag 2 november 1973 te werken als bediende bij de Bank van Brussel. “Dat was de dag voor ons kerkelijk huwelijk”, zegt hij. Later maakte John nog de veranderingen naar de Bank Brussel Lambert en naar ING mee. Hij werkte in kantoren in Gullegem, Moorslede, Izegem en dan weer Moorslede.

Annie

Annie werd in Poperinge geboren, maar ze woonde daar maar drie jaar. “Mijn papa was ‘commis’ (douanier) en moest dan dicht bij zijn werk wonen. Later ging mijn vader aan de waterleiding in Menen werken, en zo verhuisden we toen ik drie jaar was naar Menen”. De ouders van Annie – die enige dochter was – waren Henri Van der Borght en Yvonne Busschots. “In twee jaar tijd zijn ze allebei overleden”, zucht Annie. “Mijn mama was 52 en mijn papa 56 jaar.”

Annie ging eerst naar het schooltje in de barakken in Menen en dan ook naar het Rito, waar John school liep. “Eigenlijk wou ik kleuterleidster worden, maar mijn mama zei ‘doe maar handel, dan zal je wel een plaats vinden in een bureau.’

Eerst werkte Annie twee jaar als ‘rekenplichtige’ (dat was in de administratie) op een school. Dan werd ze receptioniste bij Louis De Poortere. Later trok ze naar Vano Labo en dan naar Ziegler. Telkens had ze met sluitingen en/of herstructureringen te maken. “Toen ik 41 jaar was ben ik gaan poetsen het Sint-Paulus in Moorsele.”

Het huwelijk

John en Annie leerden elkaar kennen in het Rito op school. Hun eerste afspraakje was op 3 maart 1969. Ze trouwden op 26 oktober 1973 voor de wet en op 3 november voor de kerk.

“We woonden de eerste vijf jaar op een appartement in de Bruggestraat in Menen en kwamen in 1978 in de Moerstraat in Wevelgem wonen.”

De kinderen zijn Demis (49) en Tina (38).

Liam Delahaye (24), Lars Van Kerrebrouck (7) en Floor Van Kerrebrouck (4) zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Het koppel gaat graag wandelen. John werkt ook graag in zijn tuin en doet het ‘veldwerk’ bij Wiblinga voor Moorsele. “Samen met Johan Wybaillie hebben we al een viertal boeken geschreven over hoeves in Moorsele.”

Annie doet fitness en gaat nu ook naar de computerles.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.