Search

Goud voor Jan en Anny

Anny en Jan (copyright foto Els Deleu)

Jan Follens (82) en Anny Vera (73) uit Heule werden op zaterdag 4 december in het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer voor hun gouden huwelijksjubileum. Het koppel trouwde op 19 november 1971.

Jan Follens groeide op in Wielsbeke. Hij komt uit een gezin van drie kinderen. Zijn vader was seizoensarbeider. Anny groeide op als tweede jongste in een groot gezin met 12 kinderen. “We woonden in Schellebelle in Oost-Vlaanderen,” aldus Anny.

Jan en Anny leerden elkaar kennen in het café van Anny’s zus in Waregem.

Op 19 november 1971 trouwde het koppel voor de wet en op 27 november vond het kerkelijk huwelijk plaats. “We gingen in Wielsbeke op de Dries wonen.”  Jan was zelfstandig haarkapper in Wielsbeke. Anny werkte als gezins- en bejaardenhelpster bij Familiezorg.

Er werden drie kinderen geboren. Anja (49) is getrouwd met Bert Oosthuyse en woont in Gullegem, Stefaan (47) woont samen met Cindy Van Den Bossche in Waregem en Leen (41) is getrouwd met Dieter Descheemaeker en woont in Meulebeke.

Ondertussen zijn er met Thomas, Lucas, Emma, Ewout, Lowie, Edith, Emiel en Mathilde acht kleinkinderen.

In mei zal het vier jaar zijn dat Jan en Anny verhuisden naar Heule. Ze integreerden zich onmiddellijk en zijn lid van Okra en Samana in Heule. “We trokken al naar Sente, Heule Watermolen en gingen al naar activiteiten in het kasteel in Heule. Zo leren we veel mensen kennen.” Van fietsen houden Jan en Anny ook. Beiden kaarten graag. Anny houdt ook van naaien en breien. Dat heeft ze van haar moeder, die ze nooit gekend heeft. “Zij was stikster in een atelier in Schellebelle”, vertelt Anny.

Vorige week was er voor het gouden jubileum een feestje gepland, maar dit werd wegens de coronatoestand verplaatst naar februari. “Hopelijk kan het dan plaatsvinden”, luidt het.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.