Search

Goud voor Hatif en Natalia

Hatif en Natalia (copyright foto Els Deleu)

Hatif Makmudov (72) en Natalia Griniova (70) werden zaterdag voor hun gouden huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Hatif en Natalia werden allebei geboren in de Sovjetunie. Ze zijn allebei in een verschillende stad geboren maar groeiden beiden op in hetzelfde dorp, net buiten de grote stad Almaty. Ze kennen elkaar al van op school en leerden elkaar echt kennen omstreeks 1969-1970.

Hatif genoot een opleiding als ingenieur en een opleiding in de economie. Hij studeerde in Moskou. Hij runde een business-school. Natalia was leerkracht Engels in verschillende scholen en de laatste 15 jaar dat ze in de Sovjetunie woonde aan de universiteit.

Naar België

Het koppel trouwde op 6 november 1971. Ze trouwden in het dorp buiten Almaty en verhuisden enkele jaren later naar Moskou omdat Hatif er studeerde. Later trokken ze naar Almaty, de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Sergei (49) is de oudste zoon. Hij verhuisde in 1996 naar Engeland en woont nu met zijn vrouw en zoontje Maxim in Hong-Kong. De jongste zoon Marat (35) studeerde in Edinburgh in Schotland. Hij woonde nog in Spanje en Denemarken en keerde in augustus terug naar België.

In 2000 zijn Hatif en Natalia samen met Marat verhuisd naar België. Sergei woonde toen al in Engeland. Ze kwamen eerst in Poperinge wonen en na vijf jaar verhuisden ze naar Ieper. In 2008 kwamen ze naar Kortrijk en sinds 2014 wonen ze in Marke.

Natalia volgde een opleiding als verzorgende en werkte dan in een woonzorgcentrum. Hatif werd in een bedrijf van bouwmaterialen in het Kortrijkse verantwoordelijke voor de Russische markt tot aan zijn brugpensioen.

In zijn vrije tijd werkt Hatif graag in de tuin en hij gaat ook graag wandelen. Natalia leest graag, houdt van musea en heeft interesse in geschiedenis.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.