Goud voor Germain en Judith

Germain & Judith Copyright foto Els Deleu

Germain Oosterlynck (79) en Judith Torbeyns (74) vierden op zaterdag 26 maart hun gouden huwelijksjubileum in het stadhuis van Kortrijk. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Germain

Germain werd thuis geboren in Kortrijk als tweede van de vier kinderen van beenhouwer Jerome Oosterlynck en Magdalena Laevens. Na de lagere school aan het Sint-Jozefsinstituut studeerde hij mechanica en autotechniek aan het VTI in Kortrijk. In 1958 ging Germain bij staaldraadreus Bekaert werken. Hij werkte er 42 jaar.

Judith

Judith werd in Waregem geboren als oudste dochter van schilder Rémi Torbeyns en onderwijzeres Marie Louise Lecluyse. Ze groeide op in Sint-Eloois-Vijve. Na de humaniora in Heule – waar haar mama lesgaf – studeerde ze verpleging in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk. Tot de geboorte van haar jongste zoon Emmanuel werkte Judith in de pediatrie in Waregem en in Maria’s Voorzienigheid in Kortrijk.

Het huwelijk

Germain en Judith leerden elkaar in het najaar van 1967 kennen op een zaterdagavond in dancing Ter Doest in Waregem.

Op 24 maart 1972 trouwde het koppel in het gemeentehuis van Sint-Eloois-Vijve. Vier maanden later trouwden Germain en Judith in dezelfde gemeente voor de kerk. Er was feest met orkest in feestzaal De Visscherie in Oostrozebeke.

Germain en Judith namen hun intrek in de Vredelaan in Kortrijk, waar ze nog altijd wonen.

De kinderen zijn Virginie (met Luc), Istvan (met Mieke) en Emmanuel (met Stefanie).

De kleinkinderen zijn Robbe, Josephien, Alexander, Wannes, Amber, Annaïs, Elisabeth, Justine, Emma en Valentine.

Vrije tijd

Germain houdt van tuinieren, kaarten en muziek.

Judith was vrijwilliger bij Kind en Gezin, eerst op Sint-Jan, dan op Sint-Elooi en laatst op De Dam. Ook Judith heeft net als haar man groene vingers. Het koppel is lid van Tuinhier Kortrijk, waar Judith ook bestuurslid is.

error: De inhoud is beschermd!