Search

Goud voor Gerard en Monique

Gerard en Monique (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 30 maart werden Gerard Lamerand (73) en Monique Ramon (72) uit Marke op het Kortrijkse stadhuis ontvangen door gemeenteraadslid Stephanie Demeyer voor hun gouden huwelijksjubileum.

Gerard

Gerard werd in het ziekenhuis in Wervik geboren. Hij is de jongste van de vier zonen van landbouwer Maurice Lamerand en Léonie Knockaert. Zijn broers Henri, Roger en Michel zijn ondertussen al overleden. Gerard woonde in Geluveld.

In het VTI volgde Gerard een specialisatie textiel. Hij werkte als wever in verschillende fabrieken, zoals onder meer in Prado in Kortrijk en bij Deslee. Sinds 2008 is hij met pensioen.

Monique

Ook Monique werd in het ziekenhuis in Wervik geboren. Ze is de jongste dochter van landbouwer Oscar en Zulma Ramon. Haar broers en zussen zijn Fernand (°1946), Magda (°1947), Laurent (+) en Christian (°1950).

Monique volgde snit en naad op school. Ze werkte eerst in een naaiatelier in Frankrijk en toen ze naar Marke verhuisde werkte ze daar negen jaar in een wasserij. Daarna is ze in de Centrumschool in Marke beginnen werken. Ze deed er onder meer het onderhoud en de opvang. In 2017 ging ze met pensioen.

Het huwelijk

Gerard en Monique leerden elkaar kennen op het Bal van de Burgemeester in Geluveld. Ze trouwden op 15 februari 1974 voor de wet in Comines. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op 24 juli van hetzelfde jaar. Gerards broer Roger die drie weken voordien tot priester gewijd was, heeft hen in de echt verbonden. Daardoor was er zoveel tijd tussen het wettelijk en het kerkelijk huwelijk. Er werd feest gevierd met een orkest in ‘Ons Huis’ in Dadizele.

Vrienden hadden steentjes in de velgen van de auto van Gerard en Monique gestopt en er hing olie aan de klinken van de wagen.

Na het kerkelijk huwelijk zijn Gerard en Monique in Marke komen wonen. De kinderen zijn Céline (°1982) die samen is met Bruno en Cédric (°1985) die samen is met Stephanie. Leon (°2015), Norah (°2018) en Rémi (°2020) zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Gerard is een vinkenliefhebber en houdt ook van wielertoerisme.

Het koppel houdt van fietsen en wandelen.

Monique zorgt ook voor de kleinkinderen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.